.

Sunday, February 3, 2013

Menggemukkan Badan.

Lama gila aku tak mengupdate. Serius lama gila. Yang last pun aku update pun pasal apa. Pasal blog aku dah jadi pokok. LOL. Pokok apa pun aku tak tahu. Mungkin bunga. Mungkin pokok durian. Aish. Dapat durian ni sedap jugak ni.

Perit lah gila hidup Architecture ni. Perit tapi seronok. Macam sambal pedas yang sedap.



Rupa aku sekarang.


Yeah. Bila lama aku dah tak update, lama dah aku tak membaca. Bila lama aku tak membaca, memang of course, lama gila dah aku tak bukak blog orang lain. Gila. Jiwa mental torture tak membaca sebenarnya. Aku rasa macam zombie. Zombie kucing yang comel. Makan ikan kembung rebus. Kau apa tau.

To be honest. Aku dah lama tak blogging pun pasal aku dah mula tak berselera nak membaca blog. Aku memang baca je along the way bila aku busy,jadi silent reader, cuma aku tak sempat nak update. And guess what I found. Dalam sepuluh blog aku baca, aku rasa 9 dari blog tu semua mintak like dulu.

Like kau minta, tahi kucing yang comel ku bagi.

Apa Motif?

Aku tak pasti kenapa like dia mintak dulu, baru aku dapat baca. Mungkin dahaga like. Mungkin. Mungkin dia bosan duduk rumah, post blog, tapi takda siapa nak like. Mungkin. Mungkin dia rasa macam nak orang bayar, tapi mana boleh bayar dengan duit. So dia mintak like je. Mungkin.

Mungkin like tu jadi payment untuk orang baca blog dia. Mungkin. Mungkin dia rasa famous lepas tu, mungkin. Hihik malunyew.





Aku tak pasti kenapa. Jujur aku tak pasti. Kenapa. Aku datang pasal aku nak membaca. Bukan aku nak like blog orang membuta tuli. Come on. Macam mana nak baca kalau ada tulis "LIKE ATAU TUNGU 30 SAAT" terpampang kat depan mata aku.

Cakaran maut ultra kucing untuk muka dorang.

Sekarang.

Mungkin aku dah agak away dari blog, aku ada terpikir jugak kalau aku dapat buat buku. Buku pasal buaya satu untuk perempuan. Buku pasal nak mengorat satu untuk lelaki. Aku bukan la lelaki terhebat. But, kalau dapat buat tu, dapat la jugak tolong tolong mamat kat luar tu. Of course, buku pasal buaya tu kalau publish mesti gadis gadis nak baca en. Hihi. Hotstuff sebenarnya topik macam mana nak detect playboy ni kat Google. Tittew taknak buayew amek tittew. Hihi. 

It has been awhile dari blog, dan aku banyak bercakap je kat luar pasal these two. Cakap dengan orang,tolong orang. Maybe kalau aku bukukan apa yang aku cakap,mesti puas hati. Mampu juga aku share perit jerih aku dulu macam mana dan macam mana aku dapat berdiri sekarang.


Maybe.

4 comments:

Shaqir Ir Manz said...

yeaa...igtkan dah lupa kan dunia blog dah...huhuhu.. welkem bek...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

tyka said...

lama tak baca merepek ko. hahahaha

http://sitiatikah.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...