.

Monday, September 5, 2011

Ciri Ciri Lelaki Playboy? Lelaki Playboy Mana Ada Ciri Ciri Depa.

Entry ni simple je. Tapi baca sampai habis untuk elakkan salah faham.



Info dah bocor. So,How To Be A REAL Playboy Sekarang?



----------


Gambar kat atas tu aku terjumpa dah lama dah. Tak ingat kat mana. Tapi aku save. Kali ni baru aku nak sentuh. Bagi aku,kat atas tu ada benarnya. But,look carefully at the picture tu. It was created by a WOMAN. Yeap. Ni semua sekadar syakwasangka wanita yang judge lelaki tu macam tu mana. Nahhhh.

Actually,memang ada benarnya pun dari statement kat atas tu. Tapi sikit je. Perempuan kena ingat. Lelaki yang Playboy,tidak akan tunjukkan sign yang dia tu adalah playboy. Fullstop. Tak ada sign sign tertentu. Langsung. Bagi aku,kat atas tu banyak yang karut semata mata. Seriously.

Kat atas tu cuma sign sign lelaki yang tak bertanggungjawab dan lelaki yang tak tahan sangap. That's it. Playboy adalah lelaki yang tak bertanggungjawab dan sangap. Tetapi lelaki yang tak bertanggungjawab dan sangap adalah bukan playboy.

Akal lelaki sentiasa berjalan. Sangat sangat berjalan. Ada 9 akal lelaki dan 1 nafsu. A playboy will work all his 9 akal tu,to work on to give success to his 1 nafsu. So,the trick tu sangat sangat dikaburi oleh perempuan,as perempuan cuma ada 1 akal.

Perempuan tidak akan nampak. Aku ulang. Perempuan tidak akan nampak. Seriously dan honestly. Tengok tengok,terus dah sangkut tiba tiba. Angau,duduk tak diam. Tak boleh duduk without lelaki tu. Tak boleh kalau tak in touch dengan lelaki. Tak boleh itu ini.

Lepas tu mulalah update status Facebook itu ini,sengsara bila lelaki tu tak ada kononnya.



Mr Troll Face kat atas pun dapat idea on How To Be A Real Playboy bila tengok statement semua kat atas tu. Agak agak kalau tak buat macam statement semua tu,lelaki tu bukan playboy ke? Ini semua akal lelaki beb. Seriously. Aku tahu lah. Aku lelaki.

Akal lelaki lebih tajam dan licik dari yang perempuan sangka.


-----------

So,macam mana nak cari lelaki yang baik,yang gentleman,yang bukan playboy,yang ada ciri ciri bakal suami?

Macam kucing serius ni? Ehem.


Senang. Bila dia berkenan kat korang,a real good guy will sekadar kenal yourself gitu gitu je,then later on will meet your parents. AND bring you to meet their parents. AND dia jaga batas korang sebagai bukan muhrim,batas secara zahir mahupun hati dan batin. That's it. Simplified.

Aku highlightkan perkataan AND kat situ. Ada makna. So there is no need to think so complicated about guys. Tak payah nak fikir lebih lebih sampai muncul keluar semua statement entah apa apa for the sake of an unstable relationship.

Fikir fikirkan ye ladies.

33 comments:

A'an said...

Thinking hard. @_@

Kucing Serius. said...

Ahaha. What are you thinking right now? :DDD

Nafisah Ruslan said...

playboy and playgirl lebih kurg je..

Kucing Serius. said...

Yeap. Cara perempuan pulak lelaki memang susah nak cam.

Because kalau perempuan in love kan,memang betul betul in love kan.

Maaruf Tanker said...

terbaek......

Maaruf Tanker said...

terbaek...lelaki lbh knl hati kaum sendri hahah

cik ery said...

xpenah jumpa.n takmau jumpa.heh

Alip Apai said...

Cis, kantoi perangai aku!

Xleh la nak ngorat jue evans pasni!

Hahaha!

Touya K II said...

ciri-ciri lelaki yang takda teruna pun aku pernah baca ..... memang takleh blah

kotak bulat said...

betul..kwn kb pendiam je, xde org sangka pun dia playboy sebenarnya.. susah nak diduga

mizz_pua said...

mantappp la....:P

Namee Roslan said...

aku pernah kenal dengan playboy. niat dia nk bawak kau g hotel...aku taktau. nasib baik before ape2 terjadi, ada seorang prince dah menyelamatkan aku n bgtahu everythng tentang monyet tu. playboy ni pandai ayat perempuan...tp x smua laki mcm tu. tp ada juga jenis yg suka tengok perempuan tp bukan kaki perempuan. sekadar cuci mata...

merahitujambu said...

thanks share..ini bukan entry kutuk lelaki kan..=p

Kucing Serius. said...

LOL. Ini bukan kutuk lelaki ni. Nak memuji skill lelaki je. Ehem. Hehe.

Tapi tu lah. Ladies memang kena be careful tau. Kalau ada jumpa lelaki mana mana,hanya tanya lelaki je untuk tahu perangai lelaki tu.

Kalau perempuan nak judge lelaki memang sangat tak mengerti. Dorang takkan dapat. Seriously.

Susah tauu nak detect seorang lelaki tu playboy atau tidakkk.

Danial Razak said...

perempuan takkan tahu lelaki mana yang playboy..tapi lelaki tahu lelaki mana yang playboy..hahaah..

Kucing Serius. said...

Yezza. Agree totally. Ahaha :DD

diana said...

rugi jadi playboy..
pakai modal banyak..
hehehhe

sergeant keroro said...

playboy takkan dapat dikesan. orang boleh cakap, tapi trick playboy lelaki jek yang tahu. HAHA

sYafIk-wAy said...

diam itu lebih baik . hehe

El-Janna said...

grrrrrr playboy la sgt ye~~

Bashtiah said...

Oh betul cakap Danial Razak. Lelaki je yang tau yang mana playboy. Nak tau tentang lelaki tu, tanya lelaki lain dulu ;)

TSYA'Z (~_^) said...

:) lelaki selalu tahu fikiran lelaki lain.. berbeza dgn perempuan.. bukan tahu pun apa ada pada fikiran seseorang prempuan tuh.. berbeza.. tapi playgirl and palyboy tuh, sama aje pangai nye... heh

→![N.I.N.A]!←™ said...

my brother had told me once .

aniki said...

tabik monoshock kawan..

Alif Yusof said...

like

Saiazuan said...

its better not to be hipokrit kan.. :)

Syazwan Che Deraman said...

aku pernah dikecewakn 2 orang playgirl.huhuhuh

Nyamuk Terbang said...

kesimpulan di sini
jangan terlalu serius macam kucingserius erkkk haha
silap2
jangan terlalu serius dalam sesuatu perhubungan
kalau tak merana diri

MUHAMMAD SYAZWAN said...

TSYA'Z!!! palyboy satu!!!

BloomSyaz said...

LOIKEE~ hahahahah (Y)

iLa VaNiLLa said...

pernah jumpe ngn playboy, so ila pown jd playgirl gak.. last2 lost contact cm tu jew.. pikir blik, kekdg kelkor.. haha..

sekrg dh taubat ! ;p

♥Putri ilyanie♥ said...

betuila info tu.. lebih kurg.. penah jmpe laki mcm nie.. salam kenalan.. putri follow awk

Shazali said...

a'laika salamun,

1st kn inche kucin..menurut shabat sye,hadis yg mengatakan 9 akal & 1 nafsu n sebaliknya itu xde dimana-mana hadis..

kusangkakan playboy ni majalah ja ropenye mmg ado hehe
i agree with 70% of ur statement..ladies yg jpe playboy 2 sbb mrk sdr yg xbtl >_0
regardless ladies 2 tudung sampai ke kaki o free hair sampai botak..
kalao aqidah da kukuh, jgn kate playboy, boy pn xdie xjpe till da right moment >_0
hehe


fi aman Allah


L.N

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...