.

Sunday, September 4, 2011

Pesanan Untuk Dorang Yang Nak Masuk U Dah.


Senarai barang barang perempuan,kredits to Aan Raihan.


Okay. Sekarang memang ramai tengah prepare nak masuk U. Aish. Banyak member nak ready untuk Minggu Orientasi yang "seronok" tu. HEHE. Berwajah eksaited,berstatus Facebook eksaited,berentry blog pun eksaited. Eksaited bila nak masuk satu tempat. Tempat yang bernama, Universiti.

Sebuah alam yang sangat berbeza. Realiti hidup baru mula kat sini.

Yeap. Masa aku masuk UiTM dulu,aku pun sama je eksaited. Tapi rasa masih dull masa awal awal. Pasal masuk je orientasi lebih kurang je macam kat Matriks Selangor dulu. Habis orientasi tu baru hidup bermula. Ou yeah. Habis lah korang dengan Orientasi yang bajet best tu. HEHEHE

Suasana pembelajaran yang sangat berbeza. Hidup yang sangat berbeza. Masa yang sangat berbeza. Kenalan yang sangat berbeza. Perangai yang sangat berbeza. Fuh.

Tapi seronok. Sangat sangat seronok. Tu yang best.

Cuma,macam biasa,kat Universiti ni akan jadi lagi bebas berbanding Matriks dan zaman sekolah dulu. Of course. Masing masing dah above 18. Curfew pun boleh consider. Boleh keluar malam,lepak,makan. Shah Alam banyak makan. Ehem. Korang bebas nak buat apa atas kehendak sendiri.

Belajar pun, sangat sangat seronok. Jadual yang sangat berbeza dari Matriks dan sekolah dulu. So,tak perlu jugak nak samakan dengan yang dulu. Tapi again,seronok belajar kat sini. Nota? Sendiri buat. Exam? Sendiri belajar. Belajar atas inisiatif sendiri.

Semua atas tindak tanduk sendiri. Atas kaki sendiri. No one is there to tell you what to do. Yang penting,kalau tak ada inisiatif,tak ada kemajuan. If you are carried away or under heavy culture shock,and you are out.

Pasal tu kena be careful tau. Jaga diri elok elok,belajar elok elok. Kat sini penentu masa depan korang.

So with that,sekadar nak wish korang semua readers kat luar tu,yang baru nak membuka hidup baru kat Universiti korang tu,be strong,and have fun studying in the new life,in the new place. Seriously. Ingat,niat datang ke situ untuk belajar. Bukan untuk benda lain. Have fun lain lain tu sekadar sampingan je. Minor side. Make it sekadar appropriately.

It is a life yang seronok and yet beneficial kalau kita buat betul betul.

Good luck peeps! Hopefully,nanti dah masuk U,jangan lupa baca blog ni jugak. Ehem.

19 comments:

hafizudin said...

konsep rumet bawak jugak tu aku setuju.
haha!

Maya said...

hehe.. Yup2x. Masuk Uni sangat- sangat best ! Tapi kena berdikarilah... stdy semua atas diri sendiri... Sebelum g Uni pun, kalau boleh ingat harapan mak ayah y nak kita berjaya. InsyaAllah, x lalai... :))

Anne Nurain said...

hahaha.. mcm list aku gak, pnjang giler.. mcm2 nak bawak.. hihi..

Kucing Serius. said...

Hafizudin. Ahaha. Standard lelaki ah kan. Gerenti dalam satu bilik tu mesti ada punyaaaa :DD

Maya. Yeap yeap. Ingat mak ayah sekali. Ingat Allah selalu macam biasa jugak. InsyaAllah,semua lancar :D

Anne. Ye ke? Ahaha. Tengok lelaki punya,simple je tau. Ahaha :D

Anne Nurain said...

yup.. haha.. nak jd cam lelaki leh x? hohoho..

Alip Apai said...

boo uitm shah alam. sekarang uitm puncak alam pulak..

hahahahaha:)

*padahal sikit punya bosan puncak alam ni. damn!*

Kucing Serius. said...

Anee. Mana boleh! Ahaha. Sibuk je! Lelaki tak pa lah buat macam ni. Hehe ;">

Alip. Puncak Alam gila bosan derr. Shah Alam dok sini memang gemuk habis doh. Makan merata rata. ahaha :D

Anne Nurain said...

nak jugak!! hahahaha..

org pompuan kecik je tp barang bukan men banyaknya.. org lelaki kuat tp bawak barang ckit je.. *jeles* XD

iMBobo said...

semoga mereka menjadi mahasiswa cemerlang..yg nak habis blaja pun kena wish gak hehe

hzyr; said...

amboiii,apasal perempuan punya list memanjang pulak?
bias nie ;p

Maya said...

meow-2, xleh nak panjang lagi list untuk siswa tu ? haha.. ~

SyazwanSarawak said...

gambar senarai benda nak dibawa tu. i like.. XD
trollolol

Umie Artoqiemie said...

SAVE IMAGE AS :p

Namee Roslan said...

haha, aku dah habis u macam mana?? :P nk bawak apa balik umah plak??

♥ Dea ♥ said...

sy dr umah je.. x dok hostel.. hehe

asy faro said...

aku tak jadi masuk uitm r garfield.
tak dapat jumpe ko. haha.

A'an said...

Alamak cuak la.

cik najihah said...

hahaaha..
eksited ye..aku x nak balik u bole

Asfandi Ahmad said...

Boxer kena bwak Oooo...nk pkai time mndi..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...