.

Tuesday, October 23, 2012

Gadis Drivers.


Diilhamkan Dari Sebuah Kisah Benar.


Malam menunjukkan waktu hampir tiba pukul 11 malam. Namun si Aaron masih lagi mahu keluar melalui pintu pagar Seksyen 2. Haih. Walaupun pagar Seksyen 7 masih buka terang tang tang, Aaron masih lagi mahu keluar ikut Seksyen 2. Senang mahu isi minyak katanya. Terus berhenti di Petronas Unisel disamping draw duit dari ATM Maybank.

Argh. ATM. Haih ATM aihhh ATM ATM.

Ehem.



Penat. Lapar. Sakit kepala. Perasaan yang biasa dialami Aaron dikala hari Isnin malam. Design gamaknya. Tidur tak tentu. Makan tak lena. Perkara biasa.

Macam mana nak buat Design final ni gamaknya. Haih. Banyak gak benda nak buat. Concept pulak macam....

*schreetttttttt* Salmiah brek tiba tiba.

"Ayang. Tengok depan ni. Ada gadis bawak kereta tak on lampu" Salmiah berkata kata pada Aaron Aziz.

"Ada kereta pulakk depan niii aihhh. Apahal tak on lampu???!" kata Aaron.

"Mana tauuu. Dia tengah perasan cun kot. Tengok tudung belit belit dia tu. Hihik." Salmiah membalas.

Kereta Myvi Kuning dengan wajah blurnya makan jalan yang hubungkan Seksyen 2 - 7 tu. Nak potong tak boleh. Nak ikut pulak slow terlampau. Dah lah lampu tak on. Salmiah memberikan sedikit high beam kerana honnya yang tidak berfungsi.

Lagi Myvi Kuning si Gadis itu melelong pula.

"Ini tak boleh jadi ni" Aaron cuba menyelit sehingga dapat drive di sebelah Myvi Kuning tu.

Gadis nampak. Gadis blushing.

Aaron cuba menunjukkan signal suruh bukak lampu. Sehinggakan lampu Salmiah pun ditutup dibuka kembali.

Gadis nampak. Gadis blushing.

"BUKAKKK LAMPUUUUU" Aaron gunakan signal kata kata cuba membantu gadis tersebut.

Gadis nampak. Gadis blushing.

"Bungkoq hang"  Lalu Aaron pergi begitu sahaja. Membiarkan Gadis Myvi Kuning bersticker UiTM tadi jalan tiada on lampunya dan terus melelong begitu sahaja. Tiada kelihatan setelah Aaron melepasi traffic light Unisel dan seterusnya berhenti di Petronas Unisel.

Wajah Aaron untuk malam itu terus hilang kacaknya kerana riak wajah WTF yang melekat sepanjang perjalanan pulang.

---------------

Okay. Kat atas ni, memang true story sebenarnya. Baru malam tadi. Aku rasa,ni situasi paling WTF yang aku encounter sejak aku drive kat Shah Alam ni. Sungguh. Apakah matlamat gadis tu pun aku tak tahu. Nak drive ke atau perasan lawa. Atau perasan kena mengorat.

Signal aku buat suruh bukak lampu tu romantik sangat ke sampai nak blushing blushing tergelak gedik gedik malu malu? Eh. Bukan aku. I mean. Aaron. Signal yang Aaron tu buat. Ehem.



Aku memang agak tak faham, apa sebenarnya yang perempuan fikirkan bila tengah drive. Sungguh. Aku memang sangat sangat tak faham. Adakah fikir pasal tahap kelawaan dorang? Ataupun, masih lagi rasa cun? Tak sabar nak makan Tutti Frutti? Ataupun sambil drive tu sambil memasak? Aku pun tak tahu. Ye lah. Kepala wanita kan. Mana aku tau apa dorang pikiaq.

Sampai satu tahap tu yang memang kepala ni tak boleh digest langsung apa logik dorang buat time driving tu.

Semester ni saja aku dah encounter banyak gila girls yang problematic dalam driving. Tak signal lampu bila nak masuk. Melelong. Makan jalan. Side parking tapi kereta terkeluar. Bawak terlampau slow. Nak ikutkan, memang tu benda biasa kalau kat Shah Alam. Dimana ada gadis driver, di situlah keretanya slow.

Dan semalam aku encounter combination yang paling teruk sekali. Bawak slow, makan jalan, tak bukak lampu, melelong.

Lepas tu boleh pulak blushing blushing malu gedik gedik bila bagi signal suruh bukak lampu.


3 comments:

shafiqabdshukor said...

hahahaha.. sabar la ye...
biasa la tu. ngantuk kot time tu..

Aswad Asae said...

lawak la

SAYANGKU RAIHANA said...

hai, assalamualaikum..

hahahah...gila bengang ngan poppuan uh..

asal dia tak pasang lampu eh?nampak ker jalan malam2? tapi aku kadang2 lupa gak pasang lampu sebeb highway kat sini cerah ..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...