.

Tuesday, September 27, 2011

I Love You,Mak,Abah.

Baru tadi ni,aku rasa sangat tak senang. Tak senang,pasal aku kena buat pelaburan saham tadi masa aku tengah drive,on the way pergi Shah Alam. Petang ni ada kelas. So,aku bertolak tengah hari. Bertolak lepas makan. Memang terbaik lah timing nak pergi melabur kan. Masa tu saham perut naik.

Maka,dengan cermat dan berhemahnya aku drive,singgah RNR Jejantas Sg Buloh untuk melabur. Ehem. Okay,bukan nak cerita pasal pelaburan sebenarnya sekarang ni. Ehem.



Sebenarnya,lately ni,memang,tindak tanduk aku macam orang yang dah kerja. Pagi lepas subuh,terus bertolak keluar. Petang habis kelas,aku balik rumah. Dengan pakai hencem hencem dan kacak pergi kelas. Ehem. Of course,aku memang rasa dah pergi kerja.

Dahlah dalam kereta aku dengar BFM 89.9 selalu. Lagi lah aku rasa macam orang tua.

With that all semua events tu,aku teringat kat bapak aku. Ulang alik Shah Alam – Sg Buloh. Malam penat. Kerja banyak. Memang aku teringat kat bapak aku everyday. Dahl ah tiap tiap hari aku lalu depan tempat kerja lama dia.

Semua tu menyebabkan aku teringat kat dia. Aku sedang mengalami apa yang dia rasa. But,only a minor part of it. Sangat sangat minor. Dan,aku buat entry ni,pasal RNR jejantas Sg Buloh ni memang suwey.

Masa melabur tadi aku teringat pulak laptop ayah aku kena curi kat sini.



Sedih. Kesian bapak aku. Semua kerja dia hilang. Lepas tu,dia kena buat balik semua kerja kerja dia. Hampir tiap tiap malam dia tak tidur,bekerja keras. Semata mata nak mencari rezeki. Untuk keluarga dia. Menyara hidup keluarga.

Tu baru tugas seorang ayah. Mak aku pulak,aku tak dapat rasa tempat dia. Tak akan dapat rasa. Mengandungkan aku sebagai anak seberapa lama,lahirkan aku,dan besarkan aku.

Aku mana boleh mengandung. Lisa Surihani, Aan Raihan,dorang boleh lah.

Bukan selalu diri sebagai seorang anak,nak cakap kita sayang mak bapak kita. Kita cuma tahu diri kita je. Apa yang kita nak. Apa yang kita tahu. Tapi tempat dorang,kita ni,anak,kita tak faham. Asyik nak expect dorang faham kita. Adakah dorang tu,kita faham? Nope.

Bila dorang dah tak ada,baru nak tercari cari. Bila dah kahwin,dah ada anak,baru faham rasa sebagai parents. Seribu awek,seribu bini boleh dicari. Tapi when it comes to ibu bapa,family,cuma dorang je yang ada.



This entry is put to give credit for my parents. Mak dan Abah. I made this specially for them just to say how I love them. Truly. Abah,mak. I love you both. As a son,I'm probably not be a perfect one. But,I'll be the closest as I possibly can to reach it.

I love you Mak,Abah. Truly. For eternity.


Entry ditulis siang tadi di RNR Jejantas Sg Buloh. Posted pada waktu malam.

12 comments:

Noraien said...

saya pown sayang ayah dan mak saya.



bile baca entry nie,siyesly rindu membuak2 kat family .nak balikkkkkkk !

.diannorhayati. said...

kucinggg . huuuu. sweet :')

Nurfarihanim said...

sweetnye. hahah :D aku pun syg mak ayah aku jugak. #sajabgtahu

Faez Rusni said...

me too..love my parents..jarang kot nak say "I Love U"

Arif Aiman said...

saya sayang mereka jugak :p

echa takashimaya said...

aku pon sayang mak ayah aku.tetibe sedih bace entry ni :(

rozeeta rashid said...

hargai lah mak ayah selagi diorang masih ada. ayah saya dah takda. :'(

La Petite Cherie ♡ said...

Awwwww ;')

El-Janna said...

kasih pada ibu bapa susah nak ungkap.. mak ayah den xdpt rase lagi duit gaji den..huhuk.. windu la plop^^

Alip Apai said...

aku rasa mak ayah aku kecik hati dgn aku sbb aku tegur diorang komen gambar aku dgn member dekat FB.

aku kol mak aku mintak maaf tp dia kata dia x kecik hati pun.

tp aku tetap rasa dia kecik hati.

sumpah rasa bersalah gila dan rasa macam anak derhaka pulak..

hmmm..

daoss said...

sayang family, family first

Namee Roslan said...

sweetnya kau ;')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...