.

Tuesday, August 16, 2011

700 Dan Perjalanan Hidup.

Fine fine. Aku tengah tisu kejap. Apahal?


Yeap. Angka 700 dah sampai. Setiap kali angka naik,aku rasa semakin kecil diri aku. Dalam banyak banyak angka,kali ni aku rasa terkelu. Terkelu lidah sebentar. Terkelu jari. Saat tiba tiba bergerak dengan terlalu perlahan.

Hati aku tersentuh kejap. Aku terharu. Aku tengok balik refresh banyak banyak kali. Betul ke 700 ni? Hari tu baru 600 dalam entry SINI,12 August 2011. Credit to Schaza Zainuddin yang jerit dalam telefon tadi kata aku dah 700. Hoh! Stalker!



Aku naik blogging tanpa Follow You Follow Me. Aku buat blog bukan untuk mengejar populariti. Kalau popular pun,bukan diri aku yang popular. Kucing Serius yang entah aku reka sendiri tu yang popular. Aku buat blog untuk kepuasan diri aku. Kepuasan diri meluahkan segala mak nenek punya perasaan,apa yang aku fikir,dan segala apa lagi yang terlintas dalam kepala aku.

Aku terharu kerana ada antara dorang yang sanggup nak follow blog aku. Aku terharu kerana ada yang ingin membaca apa yang aku sampaikan kat sini. Syukur. Syukur Alhamdulillah.

Just nak cakap,terima kasih sangat sangat to all those yang selalu support aku dalam blogging. Thank You,So Much. Truly. Sekarang ni,at this moment yang aku taip benda ni,perasaan aku sangat lain rasanya. Tak pernah rasa macam ni.

Ahli ahli group SeMaC Blogging Community. Ahli ahli Sahabat Blogger. Blogger blogger yang support aku setiap hari,sanggup menjadikan diri aku ni sahabat dorang. Aku jadi Kucing Serius pun,gedik gedik dengan dorang pun dorang layan. Cakar cakar perut Haikal Blank, mengiau kat profile Namee Roslan,ahli ahli blog Memadam Komplikasi.

All my readers,and all those yang sanggup gerakkan tangan pergi click kat button Follow tu untuk terima update. bukan follow you follow me back

Thank you. Setiap benda benda yang dianggap kecil ni,membawa makna besar bagi aku. Terima kasih sangat sangat for all the support. Truly. Jutaan terima kasih :D



Aku teringat dulu dulu aku blogging. Semasa aku blog tanpa hala tujuan. Semua disumbat kat sini untuk meluahkan,cerita apa aktiviti daily life. Tak ada follower,aku peduli apa. Bila aku dah meningkat tua,aku sedar. Blogging tu bukan untuk tu je. Banyak lagi potential lain aku boleh kembangkan kat sini.

Dari situ aku buat betul betul blog ni. Aku mantapkan sendiri,buat sendiri. Momentum aku paling naik semenjak aku jumpa para blogger yang datang gathering Sahabat Blogger kat Times Square hari tu. Tengku Nizam,Datin Tyka,Shey Pull,Mawarku Wada, Kunci Locker, Rien Rose dan banyak lagi blogger blogger lain,banyak membuka mata aku dalam dunia blogging. Thanks korang.

Allah menyampaikan ilmu through semua orang,through setiap blogger blogger yang pernah aku baca blog dorang,sama ada dorang sedar atau tak. Dan aku nak make sure,ilmu tu,turut disampaikan to all my readers as well. Setiap masa.

Lalu mak aku masuk bilik masa time aku ni dan terus buat tangan gaya acu pistol.

"Hang dok nangis kaaaaaaaaa???"

Aishhh mana adaaa. Aku tak nangis. Terharu. Serius. Kucing Serius. Lalu mak aku ajak borak cerita pasal kelebihan awek Penang kat aku,panjang berjela tiba tiba.


------


Sekarang,siapakah yang lucky number 700?





Ituu diaaaa. Dia ni,aku tak tahu lah beliau ni awek Penang atau apa. Tapi aku tau,dia seorang awek yang follow blog aku,lalu dapat nombor 700. Yeap. Lucky number 700. Memperkenalkan,anak cik Zainal. Blog dia nama Zainal's Daughter,tapi nama profile dia Liyana.

Kita terjah ramai ramai blog dia jom! Click SINI. Jemput masuk :D

14 comments:

meaw said...

waaahhhhh! suka lah tu kucing ,hahahaha! apapon blogging bukan nak kejar populariti kan :D

happy blogging kucing,pandai kucing tekan keyboard ye ^__^

Syazwan Che Deraman said...

tahnia bro!!
eh..kau budak intergom dulu kan?

Schaza Zedane said...

aku tunggu turn yg ke-1000 HAHAHAHA.

ouh btw, YAYY YAYY ! :D nama aku naik lagi. bhahaha :PP

Muslimah Optimis said...

tahniah.. :-) teruskan menulis untuk berkongsi untuk kebaikan bersama..

idzanfashila said...

tahniah~ :D

naim omar said...

meow.

hzyr; said...

wah,wah 700 followers! congrats to you,man:)
AM PROUD! ALHAMDULLILAH,

.diannorhayati. said...

whoaaaa. yeaaaa da 700. weewiitt. aku suke gambar kucing ke 2. nk curi bole? letak kt wallpaper lappy. rase rase nk curik ikan aku kacau ko kt fesbukk ea. hahaha :p well,ko a good blogger and u deserve this. keep it up miawww :)

Mior Syabab said...

Alaaa. Kucing bijak memang ramai follower. Cuba tnegok kucing dkt pasar tu, takda hala tuju. haha

Caya lah Kucing ^^

liyanaanayil said...

alahaiiiiiiiii ;P

liyanaanayil said...

ehem. ehem.

kite awek SELANGOR.

kbai !

teruskn meng'meow' yea.

alalalal, comelnye kucing nihhh ;D

Mila Ahmad said...

tahniah kucing serius :)

-lAiLi- said...

salam. tahniah kau memang layak lahh untuk 700 tuh. woahooaa ^_^
sebab bagi aku entries kau macam bes je and takde laa beban mana nak baca.
just nice.
percaya ar sebab aku memang follow blog yang bagi aku wajib dibaca dan kau salah seorang. ehemm.
selamat terus berjuang ;)

Namee Roslan said...

wey aku support kau! fan utama kau!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...