.

Saturday, July 2, 2011

Percubaan menggunakan Bahasa Comel dalam entry.




Artikel A.

"Nama aku Kucing Serius. Aku dilahirkan di Pulau Pinang,tapi membesar kat Selangor. Aku seekor Kucing Malaya. Bukan Kucing Siam. Siam siam ni tak main la. Aku keturunan Harimau Malaya tau! Hebat gila kan? Susah nak jumpa Kucing yang macam aku. Banyak nampak Kucing cuma makan,tidur,berak. Tapi aku kucing yang boleh blogging. Kucing lu boleh ke der?

Aku suka makan Nasik Kandaq. Favourite bai. Sedap yang amat. Seronok gila. Mungkin pasal aku Kucing dari Pulau Pinang. Haaa. Nak kata aku Kucing Mamak,tak jugak. Tapi still,aku tetap Kucing Malaya!"


Masa yang direkodkan untuk taip habis: 2 Minit 41 Saat.

Artikel B.

"nAmA aQ kUcInG cIyEs! Aq lAhiR @ pUlAu PInaNg,tP mBsAr kAt s'Gor! aQ s'kor kUciNk mLayA! bUkaN kuCinK sIaM! sIaM SiAm nIew x MaIn lAaAa! aQ kTuRuNaN hRmAu MalAyA tAu! hBat gIleRwW kAn?! sUwSarH nK jMpeW kUcInK yUnK mAcAm aQ. bNyAK nMpAk kuCink CmEw mAkaN,tIdoOo,bewYaK! tPi Aq kUciNk yUnK bOwleH bLogGiNk! kUcINK loE bOwLeh ke derW!!!

Aq cKew maKaN nAciK KanDaQ! FeVeWrEtW baII!!!! cDaP yUNk aMAt! cOnOk gIlErWWw. m'GkiN pSaL Aq kUcINg dRi P. pINang!. HaaAaAaaAAa. Nk kAtErW aQ kuCinK mAmaK,x jUGaK!!! tApI sTiLl,aQ teTaP kuCinK mAlAya!!!"


Masa yang direkodkan untuk taip habis: 14 Minit 36 saat.

Komen: Woah! First time cuba taip macam tu. Aku rasa sungguh comel,cute,miut,dan semua orang yang baca aku punya artikel ni memang akan sayang aku dan suka aku. Sungguh. Comel gila lah aku ni bila taip macam tadi tu. Aku rasa,lepas ni aku nak tukar blog aku terus semua font kecik besar serta menggunakan Bahasa Ew ni. Eh,silap. Bahasa Comel. Biar semuaaa orang suka. Ye lah. Semua orang kan suka tulisan macam tu kan.

Selain daripada orang ramai suka,kita juga mampu menjimatkan masa. Sungguh. Bila kita taip font kecik besar macam tu,memang banyak masa tidak digunakan untuk menghabiskan sesuatu artikel,terutama sekali untuk menambah sesuatu huruf yang lagi besar tu. Banyak kali kena tekan Shift ni nak naikkan caps dia. Button Shift ni pun memang tahan lasak untuk anda tekan banyak kali setiap hari.

Setelah anda banyak jimatkan masa,anda boleh menggunakan masa lebihan anda selepas menghabiskan sesuatu entri tu,dengan buat benda lain yang berfaedah. Seperti teman boyfriend pergi merempit,atau pun sekadar lepak di hadapan kedai burger.

Kaedah begini juga adalah sesuatu yang sangat menarik bagi seseorang manusia ingin membaca entri blog. Sungguh. Ada ke orang nak baca blog yang tulisan betul betul habis? Tak ada! Mana ada! Lagi ramai orang akan baca blog yang macam diorang,dan bukannya macam entri yang tulisan penuh ni.

Lagipun,pening kepala bila baca blog yang tulisan penuh ni. Tak macam mereka punya,rasa gembira,seronok,hati penuh ketenangan,dan hilang stress bila baca tulisan dorang yang guna Bahasa Comel. Uish. Seronok nya. Ini lah mereka yang comel sebenarnya. Majulah Bahasa Comel untuk Malaysia.

32 comments:

Namee Roslan said...

hahahahah! sumpah kelakar! emm nak taip mcm tu dah la susah..ini yg nak mmbaca ni kena bukak mata besar2..kadang2 smpai jadi keliru huruf!!! :D

wey rajin nya update entry...namee slalu xde idea oh..ada idea pun malas.. :( mcm mana nk recover ah. ni baru 5 bulan berblog nih..belum 5 tahun lg. esok lg lah terbiar je blgo kot.. ahaaa..aihhhh

riben putih said...

demmm bibir ku yg COMEL ni rase gatal! puuiihhh~

Alia Natasha said...

rasa macam nak lempang je artikel B tuh , kemain susauh nak baca, so hakuu tak bace lerr ==' dah baca artikel sahhtuuuwww~

Lola said...

Best :)
Kelakar :::))

AesyaZealous said...

mcm shial je aku bace artikel B tu. hampeh la aku nak bace kan. memang sgt COMEL okey! aku penah jumpe yg lagi comel drpd tu! lagi stres. ahaa

cha cha said...

haha, funny. agak menjengkelkan kot artikel B :D

haikalblank said...

GIla. aku pernah SMS perempuan macam yang B...ye, diorang hanya sedar itu menyakitkan bila aku memberi mereka tulisan sebegitu rupa semula. tetapi ingat, dalam bahasa JAWA.

HAHAHA mampus ko tak faham.

Nebengz... said...

WaU iLiKr It~ ShAyE sHuKeWw SHaNaT sHaNaT dEnGaN eNtRi InIEwWwWw... Ok FTW font nie..grrrrr

Kucing Serius. said...

Namee! Ahaha. Aku memang ske update. Banyak dalam kepala asyik terlintas je nak buat itu ini. Alang alang dah ada,letak je lah. Hahaa :D

Kucing Serius. said...

Riben. Eceh. kenapa rasa gatal ek? Hahaa

Kucing Serius. said...

Alia. Best kan baca artikel B. Ahahaha

Kucing Serius. said...

Lola. Hahaaa. Tenkiuu.

Kucing Serius. said...

Aesya. Pernah jumpa lagi comel? Ahaha. weh story la story laa :D

Kucing Serius. said...

Chacha. Haha tu baru sikit. Pernah aku jumpa blog yang penuh macam tu. Rasa macam nak lempang. Taktau la kan memang dia sengaja nak membahan ke atau tu memang dia ke. No komen. LOL

Kucing Serius. said...

Haikal. HAHAHA dalam jawa lagi mcm shial! Lagi tak faham lah dohh. AHAHA

Kucing Serius. said...

Nebengz. ShUkEW ekkk. MewKaCeh. Ahaha

epal92 said...

sayeww mmg skeww ckp bahaseeww comelll dgnn kucing seriuss sbb dieww suamiwww sayeww

JaRyiE jEmArYiE kOo said...

terkial-kial terkehel lidah nurul bce ayt2 cmel tuh. hehe

Black_roses92 said...

euwwww...gedik la kau kucing!! tulis je leklok pe masalah.. ni mesti bahasa melayu tatabahasa dan pemahaman tak abes ngaji kan?? kan?? haha..

JaRyiE jEmArYiE kOo said...

follow sni

sergeant keroro said...

hahaha, memang susah kot nak buat tulisan camtu. macam lah comel sangat XD

HeziqaMushadadLee said...

memang aku tak baca lah artikel B tu

yad'z said...

hahaha.. rase nak lempang jek masuk blog yang guna bahase comel wannabe tuh... memang aku tekan pangkah lah jawabnye

Lilylee said...

ToMeYnYeWrRr HeReL!!! xD

I do I need Iman said...

tue bukan comel. tue pening paleeeeeeee bace!.

Ifti Larina said...

sumpah tak faham yg second tu.

iniialahaku said...

aku ingat nak tulis khat sush..ini lagi sush...mata aku kna set kjap sempit kjap luas....
thniahla org yg cipta gaya pnulisan ni...anda mncipta sejarah

hana sudradjat said...

begitu comel sekali entri ini.hahaha.entri yang awesome! :D SERIUS LAWAK!

Mejuez said...

Damn aku benci tulisan B tuh...

Artikel B.

"nAmA aQ kUcInG cIyEs! Aq lAhiR @ pUlAu PInaNg,tP mBsAr kAt s'Gor! aQ s'kor kUciNk mLayA! bUkaN kuCinK sIaM! sIaM SiAm nIew x MaIn lAaAa! aQ kTuRuNaN hRmAu MalAyA tAu! hBat gIleRwW kAn?! sUwSarH nK jMpeW kUcInK yUnK mAcAm aQ. bNyAK nMpAk kuCink CmEw mAkaN,tIdoOo,bewYaK! tPi Aq kUciNk yUnK bOwleH bLogGiNk! kUcINK loE bOwLeh ke derW!!!

Aq cKew maKaN nAciK KanDaQ! FeVeWrEtW baII!!!! cDaP yUNk aMAt! cOnOk gIlErWWw. m'GkiN pSaL Aq kUcINg dRi P. pINang!. HaaAaAaaAAa. Nk kAtErW aQ kuCinK mAmaK,x jUGaK!!! tApI sTiLl,aQ teTaP kuCinK mAlAya!!!"


sakit mata nak baca... mau terbeliaq mata aku..

weh ang penang tang mana? aku penang jugak?? tang selatan penang.. :D

Azirah Azhar said...

Sumpah rasa macam nak lempang manusia yg tulis B tu. Merosakkan bahasa. short form still okay (kalau yg tak melampau lah). But that kind?? Tulisan kunun cool by budak yg you said bajet hot lepak Pavi.

p/s: I went there too tapi tak lepak macam tu and tak tulis bahasa 'Comel' tu. Hehehe

Puteri Berangan said...

tak rasa pon tlsan tu cmel..npew ek org rasa tlsn tu cmel..hahah btw..tengku nizam krim slam..haha

Nurfarihanim said...

hahahaha. kelakar ah. tapi en,mcm mana lah wujudnye golongan comel yg wujudkan bahasa comel tu. aisehman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...