.

Friday, July 1, 2011

Hana Raihanah.

Perasaan luar biasa selalu tak dapat nak ungkapkan dengan kata kata,cakap cakap,omong omong,atau sewaktu dengannya. Yeap. Aku tengah lalui perasaan tu sendiri. Sejak kelahiran beliau di dunia ni,dia sangat bermakna buat aku. Terlampau sangat bermakna. Jarang orang dapat rasa benda macam ni. Mungkin kalau ada pun,lain depa rasa. Itu,aku tak tahu lah. Dorang dorang. Aku,aku.

Sejak aku tengok beliau,terus terbukak habis sifat keibubapaan aku. Daripada seorang anak bongsu yang memang dah pegang title tu dengan sangat kuat,terus menjadi seorang Pak Usu. Atau kalau ikut title darah Penang,aku dipanggil Mamu Bie. Memang. Dia ni bukan yang pertama. Tapi saat berada masa kelahiran dia pada hari pertama,sampai sekarang,aku rasa sayang sangat dengan dia. Memang aku dah lama digelar Mamu Bie,tapi tu bila aku jumpa baby tu pun tengok tengok depa dah besar,gara gara kesibukan aku kat SBPI Gombak dulu dan Matriks Selangor.

Ni first time aku dukung baby yang betul betul masih merah lagi. Terus rasa macam nak kahwin dengan Lisa Surihani

Rasa sayang sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat.


Baby tu lah Hana Raihanah. Anak abang gemok aku. Yang tengah dukung dia ni Mamu Bie dia. Tengok,sangat caring,comel,penyayang,sweet sungguh Mamu Bie dia ni.


Pergh. Even aku seorang pakcik,aku rasa sayang sangat sangat dengan anak buah aku. Baru baru ni,isteri abang gemok aku baru beranak. So tambah la collection anak buah aku jadi tiga. Dua anak abang aku,dan satu anak kakak aku. Sejak muncul tiga orang anak buah ni aku baru dapat rasa kehadiran seorang bayi,seorang anak kecil dalam keluarga selepas aku. Ye la. Aku anak bongsu. Dulu ye lah aku kecik tapi sekarang yang kecik ni dah besar hensem tough dan kacak. Ehem.

Kerana kehadiran dorang ni jugak lah aku dapat belajar sikit sikit ilmu parenting. First time dukung bayi,first time dodoi bayi,first time itu ini. Seronok duh. Terus aku rasa berbunga bunga memanjang. Terus aku lupa pasal benda lain semua. Terus aku rasa macam tak terfikir pasal benda lain. Yang aku ingat,cuma anak buah aku. Yang masih kecil dan comel. Saat berada di tangan aku tu,aku rasa sangat happy gila. Rasa macam angau tau tak?

Kepala aku terfokus untuk dia je sekarang ni.

Ni baru aku jadi seorang pakcik. Belum ayah lagi. Fuh. Aku rasa macam baru dapat hint sikit sikit macam mana sebenarnya perasaan jadi parent. Susah jugak. Kena tukar lampin,kena ready nak suap susu 24/7,kena dodoi selalu,etc etc. Memang aku tak tolong sangat pun,cuma dodoikan dia je,aku banyak tengok je,tapi,pada masa yang sama rasa macam sanggup tolong susah susah tu,rasa kesanggupan yang tinggi teramat nak buat kerana dia. Rasa sayang sangat. Kerana sayang,benda lain semua tak dipedulikan. Kita cuma rasa nak bagi yang terbaik untuk bayi tu. Adakah itu perasaan seorang parent?

Itu apa yang aku rasa dengan baby kecik ni.

9 comments:

Namee Roslan said...

wey tahniah... pakcik yang sweet! hahah

:D comelnya hana...amboih nak kawen dengan lisa. hang cukup umur ka? lisa umur 25 kan.. hahaha. xpala...umur tak jadi penghalang maaaa.

Kucing Serius. said...

Haaa. Tau pun. Age doesnt matter. Ahahaha. Thankss! :DD

Aien Ishak said...

Tapi kan, even aku sayang sgt dgn anak sedare aku, aku tetap garang dgn dia.haha.

Kucing Serius. said...

Kau memang dah garang. Ahahaha.

Black Winter said...

wah! tahniah! aku pun penah lalui saat dpt ank buah baru ni. mmg seronok!

rahimah.Y said...

collection tau! kau ingat bdk ni brg koleksi?hahaha

pape pon.aku da collect 4 da.haha 1 heroin, 3 hero..hahah

Alia Natasha said...

cohmel nye babyyyy ! rasa nak gigit ke pipi ~ alia pong anak bongsuu dan dah ada anak sedara , sorg bahruuu ~

nanti kalau dah dia xde kat situuu/kat rumah mesti rasa rinduu sangat sangat sangat nak jumpe ngan dia :)

MissF said...

bc kisah ni teringat kisah aku yang ni >> kelahiran yang dinanti!
excited kot dpt ank buah pertama! :D

ours said...

hana raihanah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...