.

Friday, June 17, 2011

Angau,Cintan,dan Leleh.

Graf menunjukkan kajian mengenai bajet seseorang terhadap topup apabila dalam keadaan tertentu.


Angau

Apa bila waktu angau,adalah tinggi untuk seseorang berhabis habisan wang demi mengejar seseorang tu. Kalau diikutkan dalam bentuk topup,seseorang itu sanggup mengikat perut demi membeli topup untuk bergayut dengan pilihan beliau kerana angau. Angau je tau,belum couple lagi.

Manakala bajet untuk lain akan dikurangkan,seperti,barang mekap bagi perempuan (yang bukan jenis clown lah),gel rambut bagi lelaki. Lelaki ye la,mana taknya. Kalau habis ambik sikit member punya.


Cintan


Apabila dah tangkap cintan,atau couple,bajet untuk topup adalah diwajibkan bagi memastikan tahap contact yang selalu selalu nak ayang ayang bucuk bucuk sesama sendiri. Perhubungan menjadi sukar apabila seseorang itu tengah kering,dan pergaduhan mungkin sering berlaku pada waktu itu. Seiring selepas itu,mereka kembali ber ayang ayang bucuk bucuk sesama sendiri setelah berbaik semula,tetapi relationship mereka semakin matang dan stabil. Masing masing mula menerima kehidupan masing masing ketika dalam sukar ataupun penuh gumbira.


Leleh

Mungkin pada peringkat awal,diri itu masih tidak dapat menerima ketiadaan seseorang istimewa tu dalam hidup mereka,diri akan cuba nak contact jugak orang yang dah meninggalkan tu. Tak kira,cuba try call setiap malam,pagi,petang. Lalu bila sudah menerima,depresi diri akan berlaku.

Pada waktu leleh,seseorang itu akan mula menjadi separuh gila dan kurang stabil untuk meneruskan hidup. Lalu,topup akan dikurangkan kerana dunia luar akan menjadi sangat menyakitkan bagi mereka. Selalunya,manusia dalam keadaan begini akan duduk bersendirian,dan handphone cuma diguna untuk dengar lagu Ramlah Ram - Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu, Bumi Putra Rockers - Seribu Tahun Takkan Mungkin, dan pelbagai lagi lagu yang tangkap leleh.

Setelah berjaya melepasi sakit yang dialami,keadaan topup akan menjadi lebih stabil pada kadar belanja topup yang lebih rendah dari biasa.


Cuba korang fikir balik. Betul ke tidak? ;D

13 comments:

syaimz said...

apa2 pun,topup aku sebulan macam melampau bagi student.haha....

Nurarnida Sabrina said...

macam baca statik graph yang berbentuk lebih santai. HAHHAHAH.

Andrik McVean said...

hi there i have followed your blog and i hope you can follow me back..you have a very nice blog here and see you on my blog ya! cheers

naem glizzy said...

graf da macam kitorang yang study statistic neh.. ahaha..

Simpleblanklife said...

hahahahahhaa ada pulak macam tu ye...keh3...sengal....

tapi aku sokong. grafnya tepat. aku tertunduk, terasa sendiri.. KAH3..

Kucing Serius. said...

@syaimz hahaha itu no komen. graf mana 2nd ek kau? hahaa

Kucing Serius. said...

@arnida dgn @naem: hehehe. ni namanya graf santai.tengok takyah pening tau! hahaaa

Kucing Serius. said...

@andrik heyyy.alrite thanx! im following :D

Kucing Serius. said...

@haikaljohor hahahaha.btol lah kannn.sendiri pun terasa jugak niii bebbb.hahaa :D

SheyPull said...

nak tuju lagu bolehx abam retis?


JOM singgah blog saya nak...hurmm...aku benci ...aku x suke...

Kucing Serius. said...

Sudah. Nak tuju lagu apa? Ahaha

Simpleblanklife said...

dan grafnya akan menuju ke titik permulaan setelah putus...HAHAHA

*givapla konon2nya tak mesej dah....HAHA

Kucing Serius. said...

Ahahaha of course. Tak tahu la kan kalau ade jenis stalker tu dia contact macam macam orang nak stalk ex beliau tu. LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...