.

Thursday, July 21, 2011

Spontan sepenuh penuh spontan.

Gabungan entry Gangster by Haikal Blank dan jugak Perempuan Memang Macam Ni by Aan Raihan mengingatkan aku kat satu story lama ni,masa aku hujung Form 5.

Okay. Ada sekali tu,aku duduk lepak dengan kawan kawan sekerja aku. Memang,masa tu setiap minggu memang akan ada macam company members yang jauh datang,kira macam gath la,dan semua akan kumpul kat satu tempat. Port biasa,dekat Pak Li Kota Damansara.

Apa yang macam best? Bila aku tengok muka dorang,masing masing muka gangster,muka pukul orang. Cakap Lu Gua Lu Gua. Kereta besar besar. Kira,kalau first impression,memang akan takut kalau tengok dorang. Badan pun besar besar. TETAPI,

Bila nampak kucing,masing masing cair.

"Ehhhh kucingggggg. Comelnyaaaaaaaaa. Meh meh sini meh. Come to Papa! Come come meh duduk atas perut abang. Alolo mucuk mucuk meh!" Lalu tertonjol lah the other side of them.

Apabila muka gangster tapi dalam hati ada taman kucing. Even aku pun takdalah over main main kucing macam dorang.



Dekat Pak Li Kota Damansara tu,dengan penuh obvious muka muka gangster tu dukung je kucing tu atas riba,main main,pastu main passing passing. Boleh bayangkan? Suara garau berubah jadi suara comel. Muka gangster macho terus berubah jadi muka berbunga.

Serius tak boleh blah. Kucing Serius.


Yang penting gua tarak garu bontot macam ni.


Moral of the story? First impression is a liar. Do consider knowing a person more,always. ;)

9 comments:

Muslimah Optimis said...

nice entry.. nak menilai orang bukan dengan sekali pandang atau sekali peretmuan.. tapi ramai yang berbuat demikian..

tapi MO geli ngan kucing..setakat sentuh sikit2 boleh la tapi nak pegang2 tak berani sebab ada sejarah kena cakar dek kucing..huhu

AesyaZealous said...

gua takot kucing...laalalala

|ⱷ|ƨä®ä|Ü| said...

comelnyer kucing tu garu bontotnya..
klu manusia??
huduhnyer... :DD
hehe..

salwaismail said...

kucing kuat perasan. tak habis2 puji diri sendiri. hahaha :D
http://salwaismail.blogspot.com

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

N0rmal la tu..muka tetak owang mnat kucing..ckgu dlam cter juvana pn mnat kucng walopn die jahat..

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. slamberk jar kucing 2 garu bontot ,. comel la <3

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/is-that-true.html

A'an said...

Ahaha~

Boleh bayangkan muka gangster takut rama-rama?

wakaka.

adysuR said...

First impression is a liar. Second impression pun belum tentu boleh percaya. xD

Namee Roslan said...

wey!!! kau tau tak..tadi NYEK garu bontot dia macam kucing nih!!! :D terkejut aku!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...