.

Friday, July 22, 2011

Sesat dalam emosi manusia. Aku tak dapat describe.

Fakers and Wannabes. Manusia. Macam macam. Memang aku masih cuba nak memahami erti manusia. Masih nak faham dalam dalam perangai orang macam mana. Masih nak memahami akal macam mana. Kepelbagaian dunia membelit setiap sudut otak aku. Sampai cramp cramp.

Okay cukup gaya lebat cakap.

Setiap kali aku jumpa manusia,aku akan cuba nak kenal dalam dalam perangai dia. Apa yang disebut,apa yang dia lihat,apa yang dia buat,apa yang dia fikir,semua aku teliti. Aku tak kira. Memang automatik aku akan teliti macam tu. Rasa macam kena,aku layan. Ada rasa tak kena,aku layan je.

Semakin banyak aku jumpa manusia,semakin banyak perangai.


Pengaruh Sinetron sama goe


Ini adalah satu kisah interaksi 6 bulan antara Kekanda dengan si Polan:

"Bila berinteraksi,si Polan cakap ala ala sopan santun. First impression? Baik gilaaaaa. Tapi macam ada tak kena.

Makin lama makin kenal. Oh,suka cakap buruk pasal gua rupanya. Lantak lah. Thanks free pahala! Gua memang dah nampak perangai dia dulu before orang lain.

Masa dah jalan,makin timbul aduan dari member terdekat. Dorang pun kena,malah kena lagi teruk dari gua. Okay. Gua jadi tempat luahan.

Berpakaian ala ala Hip Hop. Gaya pun Hip Hopeless. Cakap aku kau,dan jugak I U dengan semua orang in real life. Bila dalam blog,gua lu dengan gaya,err,pelik.

Setiap wanita akan di mengorat sipolan. Bila gua sendiri nak bercakap lepak lepak dengan yang macam cun,beliau akan potong line tak kira siapa dengan tak hormat. All the time. Bila gua lepak dengan yang tak comel,tak pulak nak potong line. Lantak lah. Sabar lagi.

Yang tak cun,dia pulaukan dan downkan habis habisan. Yang cun,dia sibuk mengekor.

Bila perempuan ada,berdakwah bukan main. Bila gua cucuk dia baik punya nak tengok akal macam mana,dapat pinjam laptop kejap. Pergh,Video Blue 40GB! Fak. Tokey kedai handphone gua dulu pun tarak banyak macam ni. Lantak lah. Sekarang dia dah delete kot time cuti ni.

Gua ping blog,dia sibuk buruk buruk kan pasal blog,serentak masa aku duk aktif ping blog dulu before 2nd FB Profile gua ada.

Sekarang? Dia stalker blog gua. Setiap kali gua update,setiap kali tu dia tak puas hati. Bila ada orang bukak mulut,dia sibuk batu api."


Tak faham? Baca balik story dari atas sampai habis.

So,that is the story about interaksi Kekanda dan jugak Si Polan. Bila aku tengok balik story tu,aku tak faham. Si Polan nak kejar apa? Kekanda cuma dengan hidup dia je. Tetapi di setiap corner Kekanda buat,Si Polan akan muncul menyelit dan menyusahkan. Mahu upkan diri tapi member mutual Kekanda dan Polan dah tahu siapa Polan sebenarnya. Elok lah,dah hujung hujung baru dorang nak sedar.

Memang aku tak mengerti. Manusia jenis apakah itu? Aku tak dapat nak describe. Any comments?

6 comments:

afrooctopus said...

Manusia memang unik.aku suka tgk prangai mcm2 ni :D

[muaz] said...

orang yang berpura-pura dan terlalu mencuba. sakkaii

haikalblank said...

Bila dah ada rasa taknak kalah, macam tu lee.....huh!

sentiasa mulia di mata orang. walau hakikatnya, hampeh...macam aku la lebih kurang. HAHA

Wanz Mejuez said...

macam telur busuk... nmpk luar mcm baru.. dalam busuk...

hanifmz -the photographer- said...

die nak carik publisiti kot. hahha. mentang2 ko byk reader kan? hehhe.

Namee Roslan said...

itu namanya hypocrite. tak payah layan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...