.

Sunday, July 24, 2011

Kaki Gajah dan Short Skirt.

Pelita Nasi Kandar. Terbaik. Nasik kandaq memang menjadi favourite aku dan family aku sejak kecik. Tak kira bila,family aku memang suka makan Nasi Kandaq. Kalau dulu,rasa nak makan Nasi Kandaq je memang gerenti akan balik Penang. Jadi,kitorang pun memang akan selalu balik Penang every weekend. Tapi sejak dah tau Pelita Nasi Kandaq kat sebelah KLCC tu dah ada masa 2004,sejak tu dah jarang dah balik Penang.

Pelita terbaik baii! Mamak tu pun dah kenal.



Tadi aku makan kat sana la. Nikmat. Dalam seminggu ni je dah kali ke berapa dah makan sana. Sanggup drive from Sungai Buloh semata mata to have a good Nasi Kandar.

One thing yang best,kat sini kalau makan,memang paling best cuci mata. Macam macam orang ada. Seriusly macam macam. Yang aku nak highlight dalam story ni pasal tadi ni aku makan kat sana.

Aku habis makan,tangan belum basuh lagi. Sedang aku menikmati Teh Ais yang penuh nikmat dan heaven tu,tetiba aku nampak ada kaki gajah pakai short skirt.

Terus aku tersembur. Pastu bantai gelak guling guling. Okay fine bukan la guling guling.



Okay. Aku memang dah fikir lama dah pasal benda ni. Tapi tadi yang paling buatkan aku gila. Adakah kaki gajah dan short skirt itu relevan? Kepala aku jammed terus nak cari jawapan yang logik dan boleh diterima akal bila imej sepelik begitu muncul di depan mata aku.

Bagi aku,bila aku nampak ada orang pakai short skirt,memang akan ada muncul macam macam soalan dalam kepala otak. But,bila tengok orang yang pakai short skirt tu,sekadar boleh jawab lah jugak sendiri soalan tu. Still ada relevance dia yang tak relevan.

"Mungkin dia rasa dia hot,dia nak tayanglah asset tuuuu kannnn" Jawapan standard bagi nak letak jugak logik tu setelah fikir dari banyak banyak sudut.

Tapi bila kaki dah gajah,aku tak faham apa yang dia cuba nak tayang. Tak logik. Tak logik. Rasa macam Incorrect Password dalam kepala otak aku.


Gajah pun malu nak pakai short skirt. Dia lagi sedar diri tau!


Honestly,aku kesian dengan orang orang yang ada understanding agak,pelik macam tu. Sumpah kesian. Bukan kaki gajah je,but,orang yang trying hard to look seksi sampai lupa aurat,sanggup tanggalkan dan lagi bangga jadi "barang murah".

Mekap tebal nak mampus macam badut. Kening cukur habis sampai nampak macam,err,entah lah. Ketiak hitam pun nak tayang jugak kat public. Peha gelebeh nak pakai legging.

Untuk apa semua tu? Nak kata fashion,bukan style pun. Nak kata seksi,buruk. Nak kata cun,FAKE pasal mekap.

Nak suruh lelaki hormat bila kau dah macam tu? Sorry. Nak buat calon bini pun tak boleh. Bukan pasal kau tak cun. Tapi pasal kau seksi. Dah la tak cun pakai seksi.

Maaf entry kasar.

What is the definition of Aurat?



Bila korang tengok video ni. Apa yang korang nampak? Selain Architect yang comel tu

Apa yang aku nampak ada dua benda. Kalau kau sekular,pilih salah satu je.
1.Tuntutan Islam.
2.Menutup keaiban.


Kalau kau tergolong antara dorang yang belum ready nak pakai tudung,its okay. Readykan diri anda. Bila rasa nak pakai,just pakai. However,kalau korang tak berfikiran macam tu,think logically. Because no matter how hot you are,how awek cun you are,when you are showing your aurat it up publicly,

It is so freaking UGLY!

9 comments:

Syazwan Che Deraman said...

hahahaha..kaki gajah?..
tak seksi lansung!.
kaki zirafah la..baru best kita nak tengok kan?..

terkanal betol nasi kandar nie.
guwa pernah makan nasi kandar line clear?.kau penah?

Pendamba Mawar said...

haha..melilau mata smbil mkn k bang..hikhik

naim omar said...

selulit itu satu seni. ewwww!!

Nur Syazana Mohammed Sani said...

pakai tudong nie xboleh d pakse ,. nanti sampai bile bile xikhlas nak pakai ,.

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana ,.

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/kau-dengan-ak-same.html

Namee Roslan said...

wahaaa..jahat nya kucing kutuk orang kaki gemuk! memang lah, banyak sangat org sexy. sebab tu aku dah xnak sexy n pakai skirt pendek dah. dah jadi trend! so aku rasa x best...pakai tutup lg unik! one in a million ! :)

SyazwanSarawak said...

hahaa. sama je kalau kaki gajah pakai legging. #LOLololol

DaYaH JeLitA said...

nie mmg interview betol eak?
mencii giler pompuan sorang tuhh >_<

ghab van hal said...

potong stim pulak..keke..

adysuR said...

serius aku pernah terkejut teramat tgk org mekap tebal gila macam opera cina =|

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...