.

Sunday, July 10, 2011

Entry pendek luahan perasaan.



Ambik kau. Apa lu ingat kucing tak ada perasaan? Gua kucing yang boleh jiwang karat lu tau. Kucing lu boleh?

Okay dah. Cukup mengarut.

Lagu kat atas ni melambangkan mood aku sekarang ni. Jiwa kacau melambung lambung secara tiba tiba hari ni,sejak bangun tidur. Tiada mood untuk update siang tadi. Tiada mood untuk apa benda pun.

Dalam hidup ni,putus cinta,putus harapan,bukanlah bermakna putusnya nyawa,bukan bermakna hancurnya dunia.

Benda benda menyakitkan sebegitu cuma bermakna satu penanda baru dalam hidup. Ramai orang tak nampak benda ni. Memang,sakit dan perit masa tu,kita tak berfikir apa pun. Kewarasan akal menyebabkan manusia boleh rasa nak terjun dari KB Mall. Tak pun Pavillion. Kalau nak terjun dari KLCC,susah. Mana boleh panjat atas tu.

Bagi aku,sudah terbukti pun,jelas dan nyata,perit jerih aku melalui masa aku putus cinta dulu ada hikmah disebalik semua tu. Fasa sakit tu telah melahirkan diri aku yang baru. Totally,baru.

Macam mana aku lalui semua tu? Cuma ingat Allah,ingat masa depan. Potensi diri ni bukan untuk diwastedkan gara gara cinta busuk yang tak kesampaian masa dulu.

Aku tak henti henti bersyukur kerana aku berjaya melalui fasa tu.


Video kawan gua kena tibai bebel pasal dia kantoi curang. Gua bukan macam dia tau.

19 comments:

Mejuez said...

tudiaaaaaaaa.. peras menongeng.. :D keh keh keh..


sabar kucing sabar.. ala musyuk2 meow meow meow... :D

Kucing Serius. said...

Ahaha. Tu smua dulu. Sekarang gua rilek je bai.

Aien Ishak said...

Takpe kucing . semua orang ada time dia nak tacing. aku pun tgh tacing. sobsob

yunZ said...

meaow..suara garau..da cair x? haha

singgah saya

cheritakhita-yuyunz.blogsp​ot.com singgah saya ya

Rafidah Farhana said...

Baguslah ko masih waras dan boleh fikir masa depan. Aku takut ko frust menonggeng sampai pergi buat pakatan dengan kucing-kucing sekalian. hahaha !
(^^_)v

A'an said...

oh oh kucin. tahniah da melalui fasa yg pedih tu.. aku pun dah berjaya. Jadi tahniah untuk kita berdua. :)

Kucing Serius. said...

Aien. Kan? Huhu. Sep sep!

Yunz.Ahaha. Tu ayat gua la! Aishh. Dah singgah :D

Pidah.Tak ada punya nak buat pakatannn ehhh. ahaha :DD

Aan. Tahniah untuk kita! A greater future is waiting kan :)

A'an said...

Setelah membaca sedikit sebanyak entri kau, aku rasa kisah kau mcm lebih kurang aku do.. ish. :/

i mean, kita pernah syg kat somebody, pastu frust, pastu jadi jiwang akhirnya decide nak go serious dgn penulisan blog. HAHA.

betul ke aku ckp ni??

Kucing Serius. said...

AHAHAHAHA

Betullah. Macam tu lah aku. Ahaha. Sejak aku putus dulu tu yang buatkan aku serius dalam blogging ni. Banyak benda nak disampaikan jadi pengajaran. Huhu.

Benda tu yang buatkan diri jadi matang beb :)

A'an said...

experience is the best teacher :)

anyways, video member ko tgh membebel tu serius buat aku gelak gulin2. haha.

Kucing Serius. said...

Agaknya ramai ek yang blogging pasal putus cintan ek? LOL. Kena buat kajian ni! Ahaha.

Kesian member aku en? Dia kena marah dengan awek dia. Tapi tu lah dia ni bunguk sikit.

Ahahahaha :DD

Janatul Ashikin said...

rmai yg putus cinta then serious dgn blogging sbb sy pun one of them.....uhu!! pedih hati mak nookkss!!!

AesyaZealous said...

aku putus cinta kerana blog. hahahaha

I do I need Iman said...

kucing jiwang karat ;)

Farierahasanz said...

meaaawww ~

memacam tol kucing nie. kejap serius .. kejap jiwang. . kejap perastonggeng . . hahahaa

Aien Ishak said...

well, thanks for all the support.


anyway, aku tak on fb dah. dah deactive. so leave ur komen at my blog and twitter okay =D

Aien Ishak said...

well, thanks for all the support.


anyway, aku tak on fb dah. dah deactive. so leave ur komen at my blog and twitter okay =D

Aien Ishak said...

well, thanks for all the support.


anyway, aku tak on fb dah. dah deactive. so leave ur komen at my blog and twitter okay =D

Namee Roslan said...

wey video tu kelakar gila. apa rasa putus cinta ah??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...