.

Thursday, July 7, 2011

Cinta.

Ramai orang makin confused dengan benda ni. Satu perkataan bodoh bernama Cinta. Ramai tak tahu apa itu cinta. Masih tidak mengenali apa itu Cinta.

Cinta bukan mampu datang dari beberapa hari berkenalan dan terus jatuh hati. Jatuh hati dan Cinta adalah berbeza. Cinta adalah sesuatu yang jauh lagi bermakna dari itu.

Cinta bukan datang hanya daripada orang yang kita suka. Orang selalu kata Cinta tu akan datang bila kita dah suka kat seseorang tu. Suka hanyalah pada Zahir,Cinta adalah sesuatu yang tidak dilabelkan sebagai Zahir atau Batin.

Cinta bukan senang nak wujud kembali dalam hidup setelah kita kehilangan seseorang tu. Bukan senang. Kalau kita Cinta dan berpisah,memang sukar untuk perolehi Cinta tu balik dan menyintai orang lain kemudiannya.

Cinta bukannya datang after lelaki tu mengorat perempuan tu.

Jadi,apa tu Cinta?



Cinta bermaksud kita menerima seseorang itu sepenuh hati mengenai keadaan Zahir dan Batinnya,mampu mementingkan dorang dahulu sebelum kita,perasaan yang sangat kuat untuk mengabdikan hidup ini untuk mereka setelah kita mengenal diri mereka dan menerima sepenuhnya sama ada baik ataupun buruk.

Tidak kira manusia yang macam mana pun,sama ada playboy,playgirl,pelacur,Raja Lawak,Perdana Menteri,mahupun artis Bintang RTM,hanya ada seorang yang sangat bermakna dalam hidup dia,sama ada dia masih memilikinya atau tidak.

Perempuan banyak tak sedar pasal benda ni. Ramai menganggap cinta itu adalah jatuh hati. Ramai menganggap lelaki bila sweet dengan anda,mereka tangkap cintan dengan anda. Tidak. Ada lelaki yang memang dah automatik memang sweet. Nak buat macam mana.

Lelaki senang tertipu dengan perasaan suka dan jatuh hati pada peringkat awal. Itu semua sekadar reaksi kimia dalam kepala. Jangan biarkan lelaki tu menipu anda pula dengan perasaan dia. Dia bukan menipu perempuan dengan kata kata,tetapi menipu dengan tindakan mengikut hati.

Aku taknak cakap banyak dalam entri ni.

17 comments:

I do I need Iman said...

cinta senang senget.
sebab tue senang terbabas.

jmput bang kucing sini!
http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/07/puan-khamis-binti-spontan-p.html

Aien Ishak said...

well, cinta..

lyndaz said...

wah..
kucing jadi dr. love lak skarang~

SheyPull said...

kalau ko nak tau ape makne cinta...

p try CINTAI ALLAH dulu...
baru ko akan rase nimatnye cinta sesama manusia..:)



JOM singgah blog saya nak... jangan la lupe diri...

Kucing Serius. said...

Mawar.senang senget ek? LOL

Aien.Mengapakah?

Lyndaz.Boleh jugak. ahaha

SheyPull.I've been thru b4. And learnt from other people experiences as well. This is what i get.

Namee Roslan said...

aku pun xtau apa tu cinta..tapi yg aku pernah rasa.. bila aku duk teringat2, kdg2 smpai tersengih sorg..makan nasi pun tersengih. itu aku dah jth cinta la tu. ahha. tp dlm hidup aku,,aku jth cinta sekali je.

kucing cinta mcm mana?? ngeh ngeh

Kucing Serius. said...

Well. Itu angauu namanyaaaa. Ahaha. Belum tahap cinta lagi tuuu.

Cara kucing ni,ehem,rahsia! Haha. Dulu lah,ada sorang je yang paling teringat ingat sampai sekarang. Dalam banyak banyak orang,seorang je yang aku cinta betul betul cinta.

Sampai sekarang tak hilang even dia dah tak ada :)

A'an said...

Love is not about finding the right person, but creating a right relationship.
It's not about how much love you have in the beginning but how much love you build till the end. :)

Kucing Serius. said...

Yeap. And it came by itself. Not by finding it.

A'an said...

Tapi org slalu kata kena usaha kan..? lelaki la kena cari..

riben putih said...

ooo mcm tu ke...hurm bru fhm..(dah idop 21 thn..tp masih noob)

Kucing Serius. said...

Aan. Susah la nak cari. Tapi bila jumpa tu,time tu la kita grab and make the best out of it :)

Riben. Kahwin terus lepas ni okay?

Mejuez said...

Cinta macam kertas putih yang kosong dan belum di lukis dengan pensil...

pengisian cinta tak terjawab dan ternilai dari awal.. Kerana lukisan belum habis di lukis..

Jika sempurna lukisan itu baru empunya tuan menilai sendiri makna lukisan dia. adakah cantik atau buruk?

Macam tulah cinta.. Cinta pada mulanya sukar untuk di lafazkan.. tapi bila dah lafaz kan tanda nya ia baru bermula dalam bab bercinta.. di awal percintaan dengan penuh cabaran.. penghabisan cinta adalah cerita indah yang di cipta...

Macam lukisan.........

riben putih said...

KUCING: YES..KAWIN TRUS LA ^^

[muaz] said...

"Lelaki senang tertipu dengan perasaan suka dan jatuh hati pada peringkat awal" aku sangat setuju dengan ayat ini!

Farierahasanz said...

aku suda jato cinta. .lalallaa ~

yaya_flanella said...

tajamm oh. tapi sekarang memang tgh rasa cinta tu. err

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...