.

Tuesday, June 14, 2011

Murahnya harga relationship sekarang ni.



Cuba korang tengok kat atas. Topik macam tu,tapi tengok apa yang orang ramai pikir. Senang gila kan jawapan? "Tinggal je,cari lain" etc etc. Ada lagi kat bawah bawah tapi aku malas nak crop.

Aku pelik. Kenapa ramai gila yang tak hargai relationship yang ada tu? Jadi benda common pulak,kalau partner buat hal sikit je,terus,cari yang lain. Okay,aku bukannya apa. Mungkin dorang masih belum faham harga relationship tu macam mana.

Tapi,diri tu akan sedar kalau seseorang tu dah tak ada dalam hidup. Baru tau nilai depa tinggi macam mana.

Kalau dalam situation kat atas tu,apa yang korang nampak?

Aku cuma nampak,kalau perempuan tu dah macam tu,gerenti ada something wrong dengan lelaki tu. 6 tahun beb,takkan baru sekarang dia nak jadi gila macam tu? Aku cuma percaya kalau ada relationship apa apa,kalau perempuan tu jadi camtu camtu,mesti ada yang tak kena dengan lelaki. Bukan pasal apa,aku sendiri pernah kena jugak. Aku kena dulu pasal soal kerja,aku away kejap pastu dia cari lain ingatkan aku dok asmaradana sangat kat tempat kerja aku. Aku pernah post pasal benda ni dengan penuh kiasan.

Lagipun,kalau dah sayang,sayang yang sebenar benarnya sayang. Tak kira macam mana pun kekurangan perempuan tu,lelaki tu mesti lah terima kan?

Kes camni,lelaki kena pandai main hati perempuan tu. Api kalau lawan dengan api,lagi lah jadi besar api tu. Cuba lawan dengan air,dia padam tak nanti? Ce cuba ce cuba. Lelaki kena pandai twist sikit hati perempuan tu,cakap elok elok,jadi sweet sweet sikit macam aku,gerenti diorang okay. Ehem. Seth Tan pun belajar dari aku tau.



Nak tengok lagi skop lagi besar,cuba tengok dengan zaman sekarang. Ramai yang dah salah guna Love ni. Ish. Perkataan Love,benda yang lagi besar kot dari semua benda. Ramai orang dah salah guna,bila rasa suka sikit,terus cakap ailebiu ailebiu. Benda ni mahal,bukannya harga dia tiga seringgit macam kat Pasar Malam. Beza mat saleh dengan kita,dorang jarang cakap ailebiu ailebiu ni. Tapi bila cakap,dorang really mean it. Lain dengan Melayu kita sekarang. Main cakap je.

Suka tu,memang lah suka. Tapi love? It is something different. Far way than you can ever imagined.

16 comments:

syaimz said...

ko boleh la jadi sifu aku utk cmne nak menge'ayat2'.haha

Kucing Serius. said...

Ahahaha. Itu kau tanya Kunci Locker. Aku tak hebat macam dia. ahahaha

tyka said...

aku tak bercinta.. tak tau nk comment ape.. lalallalaa

~CiK TiNieY~ said...

lembut eh cakap? ala2 kucing...gitu ea ko cakap?haha

Kucing Serius. said...

aishh. mana ada. aku cakap gentle apa. eceh. ahahaa

amirah ahadar said...

alahaaaii,,tersangkut suda sama entry ni..hmm,,betul3..

followed :)

I do I need Iman said...

sesunguuhnya anda mmg jiwang dan berpeglmn. haha;p

Siti Safiyyah said...

kalo dah 6thn bersama, takkan baru skang rasa tunang dia tu camtu. 6thn tu.. patut slowtalk la.. sayang woo 6thn..

Tuan Putri said...

haha kucing beri tip2 ni..xsgka seth tu bljr dri kucing ek..btw..ganasnya ppuan tu..tpi rasanya rin xboleh buat cm tu kt tengku nizam kot..msti kalah..:P haha

Janatul Ashikin said...

oho....sweet seperti anda??uke..setuju..ahaks....btw..mmg btol..senang sngt org main dgn relationship..ada mslah tinggl, macam tu smpai takkn nikah kot...hurmmm

Kucing Serius. said...

hahaha rin. memang tak boleh punya. bonzer kan. kau lah yang untung tau ada orang protect kau! haa :D

benda macam ni common sangat zaman skarang. asyik tukar tukar,macam takda nilai pulak orang kena tu. ish. tak suka.6 thun dah beb.

Tuan Putri said...

hahha kucing..jgn die pukul cek sudah..haha

Tengku Nizam said...

ade orang mentions aku kat sini, grrrrr

Ai-Sis said...

kucing gatal kan?hahahaha.cer ajar mengayat boleh? :p

Taufan Bin Ribut said...

memng tol tu bro kalau dah makn tahun relation tu susah nak tinggalkan.p kalau dah x sehaluan nak wat cam ne.terpakse gak lah rela kan..


Entri terkini : Ape lah nasib akau dapat kawan macam kau ni.
Entri sebelum :Gojes,hot dan femes...
Watch my video songs ^_^

amir aizat said...

ini mcm bnyk pngalaman jer,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...