.

Friday, June 3, 2011

IQ jatuh ke bercinta? Atau orang IQ jatuh je bercinta? Part 2

Kenapa banyak lelaki tak hensem selalu ada awek cun? Kenapa perempuan cun ramai jenis tak memilih? Kenapa perempuan tu setia gila dengan lelaki tak kira lelaki tu buat macam mana kat perempuan? Kenapa perempuan sanggup buat apa saja kalau dia dah sayang? Soalan yang aku selalu tertanya tanya setiap kali aku balik Pavillion,Bukit Bintang,KL,atau pendek cerita,baru balik jalan jalan. Tak kira kat mana. Facebook dan blog pun sama. Aku tension. Setiap kali nampak macam tu muka aku mesti naik macam ni.



Dah jumpa jawapan!

Obviously,ramai dari kita selalu kan nampak balak HANCUS tapi awek superb. Tak pun,ramai nampak balak TAK HENSEM tapi awek superb. HANCUS dan TAK HENSEM adalah dua benda berbeza. Korang kena faham tu.

Balak Hancus= Muka dah tak hensem,muka indon kontrak pecah rumah tapi perangai macam haram.

Balak Tak Hensem= Muka je yang tak hensem pecah rumah. Yang lain lain,thumbs up.

Honestly,aku tak kesah kalau lelaki tu tak hensem tapi awek lawa. Aku cuma kesah kalau lelaki tu tak hensem dan perangai teruk tapi awek tu lawa comel dan ayu. Contoh la,kat Pavilion la kan. Nampak balak tu muke pecah rumah,peluk peluk cium awek melayu ni sorang comel je. Ataupun kat KTM. Nampak laki tu peluk peluk budak perempuan melayu tudung. Ish. Such harrasment ok when guys do that with nice girls in public.

Nasib baik aku ni tak hensem je. Ehem ehem.

Okay. Kenapa dengan dua ekoq ni nak kaitkan dengan perempuan?

1. Perempuan memang Lurus Bendul. SERIUS WA CAKAP.
1 Akal 9 Nafsu. Ingat tu. 1 Akal,9 Nafsu. 1 Akal,9 Nafsu. Okay dah cukup repeat. Kenapa dengan tu? Mereka ni ability nak fikir mendalam adalah sangat low nak dibandingkan dengan lelaki. Dorang cuma nampak apa yang zahir dan jelas je. Apa yang kat dalam,tersirat apa tu semua depa tak nampak. Serius. Bukan nak cakap depa senang tertipu. Tapi lurus.

Pasal tu lah lelaki senang gila nak dapatkan dorang ni dengan modal air liur dan kepura-puraan. Belakon lah baik sikit je, mesti dorang kata "Eee baeknyerw lakiw niew dengan titew.cyang dyew cangat cangat lah muahx!" . Lebih kurang. Dorang akan senang sangat cair dan tertipu dengan lelaki. Lelaki pulak banyak akal. Setiap apa lelaki tengok tu semua potensi nak dapatkan barang baik je.

Aku tak. Aku baik tau. Hehe.

Pasal tu lah,modal manis lelaki hancus atau macam mana pun,perempuan boleh percaya. Percaya habis habisan pulak tu. Tak kira lelaki tu hensem atau tak.

2.Diorang ada ability yang lelaki tak ada. Which is,boleh MEMBUTAKAN MATA
Okay. Perempuan marah tak? Jangan marah. Ni kelebihan korang tau. Kelebihan yang lelaki tak ada.

Bila dorang dah butakan mata ni,dorang cuma nampak sayang dorang je. Dan dorang dah tak nampak benda lain lagi dah. Pasal tu,kadang kadang kalau ada kes melampau,perempuan sanggup lawan mak bapak,sibuk nak kahwin ikut laki lari entah kemana. Sampai ke Lombok ada,sampai kat Bangla ada. Ok Bangla tu made up. Tapi sampai ke mana mana lah. All because of the sayang. Kerana sayang,semua rosak.

Pasal tu dorang boleh menerima lelaki tu,tak kira lelaki tu macam mana.

Cuma satu benda yang penting,tak boleh nak salahkan perempuan. Kerana semua terjadi pasal lelaki yang lead. Bukan perempuan. Kalau lelaki tu lelaki baik,perempuan tu pulak macam apa,lelaki tu patut lead perempuan tu. Dia akan lead perempuan tu cakap jangan kahwin lari kalau mak bapak dia tak izinkan. Mana lagi berharga,family relationship atau love? Of course family. Family is for eternity.

Tapi perempuan tak nampak benda ni. Lelaki je yang nampak. So malanglah perempuan kalau lelaki tu pun selfish jerk.

3. Tanggapan salah perempuan "Lelaki hensem mesti player kan. Biarlah tak hensem,tak ada sapa nak rebut dengan aku"
Sudah. Sapa kata? Player tak semestinya hensem. Aku tengok,yang player semua most of them adalah lelaki yang tak hensem. Bukan aku. Aku baik.



Tak ramai perempuan tahu macam mana sebenarnya lelaki bila dorang betul betul sangkut dengan perempuan. Pasal tu lah ramai yang sangkut dengan lelaki yang salah. Which is,pelakon lelaki terhebat. Nanti bila bila aku post lagi pasal macam mana lelaki bila depa sangkut betul betul sebenarnya.

Jadi,jangan letak tanggapan yang semua lelaki tak hensem baik,semua lelaki hensem jahat. Bendanya sama,dua dua lelaki. Dan bila dorang dah kategori lelaki ni,dorang sama je kepala lebih kurang. Yang membezakan cuma hati dalaman seseorang tu.

Okay guys. Kalau baca dan fahamkan semua benda benda kat atas ni dalam dalam,korang akan jumpa satu conclusion. Post ni tak habis lagi,sekarang pasal perempuan je,nanti later on cakap pasal laki. Any hitbacks,just comment kat bawah ;)

Kata kata hikmat sikit,
The value of a woman is too high for you to fool around with their hearts.- Hairil

6 comments:

Nurarnida Sabrina said...

kalau nampak yg cntik dengan yang huduh. Itu petanda ad jugak adil di dunia.

Kucing Serius. said...

Betul. tapi macam mana kalau lelaki tak hensem,perangai teruk,dan perempuan cantik yang baik sangat?

LyenaNana said...

suke dgn kate kate hikmah tuh...

hahahah ~

FaD VaRvAtOs said...

dunia ni adil . yg jahat pimpin yg baik . paras rupa tahan berapa lama je pon . kalau dua2 baik . sape nak pimpin yg jahat ?

Kucing Serius. said...

yg jahat pimpin yang baik ke,yang baik pimpin yang jahat?

Ahaha.

Pasal tu aku cakap,lelaki kena lead baik baik. Alang alang perempuan dah sayang depa. Ajak la buat benda baik. Kan?

yien.aien said...

klu kenang kesah cinta silam..
lelaki.. same je..
tahu nk fuck je.. pastu pompuan mule aa nk cair.. huh!! menyampah tol...


ps: soe klo aku terkasar.. tp kadang tu aku bengang aa dgn mamat2 player dan xlupe juga minah2 yang xpernah tahu value setia tu ape.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...