.

Sunday, June 19, 2011

Buta IT

Sedang aku bergembira tadi,mendownload itu ini,berjalan jalan di Facebook,berlari lari anak di blog orang,berguling guling di Youtube,aku terkedu dan perasaan aku terganggu. Pelbagai amarah dan sikap kecewa muncul berkumpul di dalam hati,oleh kerana benda kecil yang mengganggu akal fikiran.

Ini yang aku nampak:




Oh apa benda ni? Tengok dekat sikit



Huh??? 0.0"


Biar betul ni?



Jangan...???! 0.0"


TIDAK! BUKAN WEBSITE NI!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
...lalu Kucing Serius menjerit....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Sudah sampai satu tahap yang memang aku benci gila kat Government sekarang. Serius. Sampai banyak gila semua benda dekat internet dia halang. Apa kes beb? Kalau laman web Porn aku sungguh aku boleh terima dia block. Tapi,laman web sharing?

Apa kejadah nya dorang ni?

Benda camni la terjadi kalau dekat Putrajaya tu penuh dengan orang kerajaan yang buta IT. Harapkan minda first class dari rakyat,tapi first class apa macam ni kalau benda macam ni dia block itu ini. Lepas ni,boleh block Youtube pasal tayang movie,block Torrent semua,sharing file p2p apps pasal kononnya sharing segala barang dengan haram.

This is the Internet for goodness sake! The Internet is the own world itself. Ini kira dah melanggar hak asasi rakyat in using the Internet.

Kalau Menteri takut sangat kononnya nanti video dorang naik Piratebay,tak payah la buat setan. Sedangkan Facebook pun orang kerajaan kata kononnya RM1.8 Juta pasal nak maintain A SINGLE LIKE PAGE,apa diorang ingat kitorang ni bodoh?

Konon nak halang piracy. Ada banyak lagi celah nak support piracy,tapi ini je yang dia block. Apa kejadah? Baik block Internet terus. Ataupun,letak tapis Internet yang macam kat sekolah tu kat setiap Laptop. Memang aku bakar lah Putrajaya tu.



Panas ni,panas.

11 comments:

nurKHAIRIZA said...

sabo je le . ye dak ?

~CiK TiNieY~ said...

sabar2...*sambil tolong kipas2 kasik sejuk....hehehe

Tuan Putri said...

npe hrus ltk gmbr kucing bsr2..huhu =_=''

kunci locker said...

kipas2 hairil..sbr2...pns gak aku bce..grrr

fyza said...

laaaa..biar betu;..dah lah slalu download kat sna...isk3...bgus xpayh guna internet langsung..alang2 block ja semua..hahhaa..napa x blok youtube ja!! hahahhhhh

Black Winter said...

kucing tgh mrh pon ttp comel :P

haikalblank said...

su*k...jiwang port carik cerita melayu kot...HAHA layankan jela diorang nih...lepas ni download yujiezz jela k ramai2 rakyat malaysia.

Alia Natasha said...

okey , memula pirvate bay , pastu jiwang.org . pastuuat ape ? blogspot pong nak banned ?

Kucing Serius. said...

Sungguh. Tertekan. Takkan nak tengok yuuujieezz je kot? Ahaha. Yang tu dia bagi lepas pulak. Sheet. Bila government dah ikut sedap menteri je tau,bukannya rakyat.

Kucing Serius. said...

Kalau blogspot pun kena banned,habis la kena riot nanti. Seriously.

SheyPull said...

apo la kerajaan neiwh...
dah xdo kojo ko?
xpo2....ko band la semoa ha...
hackers kna ado..



JOM singgah blog saya nak...penah tengok x IKAN KUAT...ha klu x penah meh la tgok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...