.

Friday, April 8, 2011

Bas Setop.


Studiomate aku semua panggil aku kucing gemuk sekarang. Ataupun garfield. Sedihkan? Huuuu.

Hari ni hari Jumaat. Hari yang menandakan bahawa aku telah tumpang motor orang naik pergi solat Jumaat dekat Pusat Islam UiTM, dan jugak balik naik bas wajib stop kat Seksyen 2. Mengapa seksyen 2? After solat Jumaat memang gerenti aku lapar. Dan jugak bas dalaman tak ada.

Tadi aku termenung di stesen bas dengan sebegitu lama,dan sekarang aku tersangkut di sebuah Cyber Cafe di Seksyen 2 yang dipenuhi dengan budak sekolah tak matang,budak India, dan jeritan pantat pukimak dan lancau gara gara DOTA buduh tu.

Pelik betul dengan orang yang gila DOTA. Aku tak faham kenapa orang suka habis. Left 4 Dead lagi best kot?

Tadi aku termenung dekat bas stop tu,aku terpikir macam macam. Dah la aku tersangkut kepanasan,dengan baju Melayu hensem hensem pulak tu. Gila panas dan gila lama. Macam macam aku terfikir.

Sekarang dah April dah. Dah lah aku dah naik umur 19 tahun. Dan sekarang ni aku dekat UiTM ambil Architecture? Hang biaq betui?

Tengok takdir Allah,semuanya sangat cantik Dia dah susun.

Aku teringat la,dulu masa aku dekat matriks,aku ingat lagi hidup aku tidak teratur,tak hensem janggut tak shave,kelas tak datang sebulan,separuh gila,dan tidak menentu gara gara putus cintan buduh dan harapan masa tu. Memang la. Ikut akal pendek,memang aku rasa macam semua dah tak ada lagi dah. Sekarang,walaupun semua tu masih dirasai sket sket,aku tahu kalau takda tu semua,aku tidak akan ada dekat UiTM ni. Bersyukur aku.

Masa pun rasa cepat sangat. Sekarang dah nak habis semester 1 dah. Lagi 2 minggu aku masuk final,dan sebulan lagi nak masuk review final. Okay. Memang sangat cepat. Budak budak matriks lak,Isnin ni depa dah nak masuk final PSPM dah.

Dan sekarang ni aku tengah menyirap tak habis dengan budak kecik tak sunat lagi cakap pantat kat komputer sbelah aku ni. Suara dah la tak pecah,bajet dah besar. Lempang nak tak?

Sebagai penutup kata,baru aku sedar aku masuk CC orang tak bertamadun rupanya. Budak sekolah,budak menggelabah jerit jerit mencarut padahal mimpi pun tak lagi,budak entah apa apa online pasang lagu sekuat alam,dan komputer cikai,semua kat sini. Fine. Aku keluar dulu.

2 comments:

FARIĻŸHA said...

We still love you, Hairil. Doesn't matter if you're a fat cat or a skinny kitty :D

ZacK said...

hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...