.

Tuesday, November 8, 2011

Luahan Cuti. Part 1.

Entry Ini Berbentuk Luahan.




Jangan marah aku. Aku tak update lama pasal aku sibuk je tau. Haa. Macam macam macam kena buat. Separuh gila dah aku. Jangan lah marah aku :(

Dulu,aku ingat. Selalu bila aku bangun tidur,aku dapat buat entry baru. Haaa. Sekarang tak dah. Bangun tidur aku nampak design lah pulak. Haa. Jangan marah aku :(

Sorry lah gila lama tak update. Hatiku dipaksa duduk dengan design je semata mata sekarang. Assignment yang tak berupa assignment. Tapi assignment lah. Huu. Jangan marah aku. :(

Korang ni,aku tau aku comel. Tapi jangan lah marah aku. Hikhikhik *blushing*.


Ehem.

-------------------------



Jujur. Aku dah mula rasa perubahan sikit dalam diri aku ni. Sejak,semester ni. Bukan pasal apa. First time aku ada drive kereta ni lah,aku ulang alik Shah Alam Sg Buloh tiap tiap hari. Lepas tu,subject baru kali ni yang sangat berbeza dari semester lepas. Sangat sangat berbeza. Kena banyak buat research,kena banyak membaca. Bacaan pulak,banyak alter pemahaman aku.

Dah lah,batch aku ni budak syllabus baru. Campur dah dari Semester 7 punya ada,Semester 4 punya ada. Campur habis dah.

Lepas tu,again,hidup tersangkut dengan project project untuk semester ni. Bangun tidur,design. Bukak laptop,design. Bukak Facebook, tengok aktiviti department dan jugak fikir design. Drive kereta,fikir design. Makan,fikir design. Duduk dengan family,fikir design.

Tak ada masa nak fokus benda lain. Macam ni rupanya hidup. Dah lah baru PERMULAAN awal hidup Architecture.



Aku,bukan tak seronok. Tak. Serius,aku sangat seronok. Syukur aku ada sambung belajar. Syukur aku suka dengan apa yang aku belajar. Aku suka. Aku suka sangat sangat. Cangat cangat sukew lew. Serius ni. Kucing serius.

Setiap hasil apa yang aku buat,aku seronok. Aku seronok dengan design dan bacaan semua tu.

TETAPI


Aku dah mula rasa macam cerita Click tu. Yang ada universal remote control tu. Yeah.

-Aku akan menyirap gila teramat kalau traffic jam. Jerit sorang sorang dalam kereta.

-Sekarang ni rumah aku jadi rumah bujang. Remote berterabur. Bila rasa macam nak tengok TV,tak tahu mana satu remote/ada je problem nak on TV.

-Dengar bebelan yang sedikit je,aku akan tension nak mati. Tak macam selalu.

-Bila esok presentation design,akan ada je benda muncul malam before tu. Family gathering atau selesema yang serius. Salah satu.

-Aku kena elak benda lain semata mata nak duduk sorang sorang buat design. Duduk dalam bilik,kunci. Hp,silent. Esok pagi,10++ misscall.

-Nak layan aktiviti lain? PENAT.

-Makan? Starting to eat unhealthy food. Asalkan cepat.

-Aku lagi seronok duduk sorang sorang buat design atau membaca atau buat apa apa je aktiviti yang bagi faedah kat design aku.

-Apa yang aku enjoy buat sekarang? Buku,research,blog,design,makan.

-Social life,memang tak ada lah. Hidup aku cuma studio dan rumah dan mamak.

Almost. Almost dah macam beginning nak jadi macam cerita Click tu.



Korang dah tengok ke belum cerita tu? Tahu kan jalan cerita dia macam mana? Pasal seorang yang workaholic. Abaikan semua benda yang lain,semata mata untuk kerja je. Kerja dia je. Lepas tu jumpa universal remote control,nak fast forward segala natang.

Tapi dia tu arkitek betul. Aku cuma student. Dah lah muda lagi. Darah masih muda,semester pun semester yang muda. Takkan dah nak sampai macam tu kot. Gila apa. Cuma yang tu,kronik lah. Aku ni pulak,sekadar dah mula rasa. Kenapa boleh rasa? Pasal aku sibuk. Sibuk sangat. Kena susun betul betul masa and priorities.

Tapi,KALAU aku build up sikap macam ni,aku akan jadi macam ni,



AKU TAKKAN BIARKAN JADI MACAM TU

------------------------

-
-
-

Akan Bersambung Di Part 2. Penjelasan semua akan ada di situ.

11 comments:

Nyamuk Terbang said...

ptt la lama xnmpk

Ku Azhar said...

hehehe xpe2 ada usaha t berjaya :)

Mior Syabab said...

Gila tragis cerita kau. huhu

*Sabar weh, nt dah berjaya baru nampak tak sia-sia penat lelah kau selama ni*

AfiQ said...

adeeh..kesiannye.. sabo2.. heheeh

A'an said...

Alolo. Sian nyee. Sekarang cuti pon sibuk design juga. Aihh.

Fathin || Bamir said...

memang busy gila. crita click tu best. sume benda boleh control.

cik ery said...

dasar student semua cenggitu kn..huhu.



report jd mainan.haha

zana said...

student life memang hectic tahap giga. Hate it...tapi nak buat macam mana masa depan tu...sabar ja la.. =)

Farrah yong said...

huhu . biasa . kehidupan student macam itu .

insyaallah , apa yg kita usaha masa belajar akan berbaloi pada masa akan datang .

nnty masa da kerja . nak sosial life pun orang da tak kesah

sebab da ada duit sendiri .

ini la dipanggil pengorbanan seorang student ;)

dont stress okay dear ;)

I do I need Iman said...

kesian oke dga.
hahah ko dah mcm aku kn skrg.
blog smue terabai.
perh
rndu gle ko..syn ko..
bile freee doe. nak lepakk ;p

.diannorhayati. said...

heee. nampak betol betol tekanan ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...