.

Sunday, September 18, 2011

Fine. Aku Nak Buat Confession Pendek.

Memang,seminggu sudah berlalu. Aku tak update. Dan aku sibuk sebenarnya dengan kehidupan seharian,semester baru yang dah bukak. Kerja yang ada sem ni memerlukan aku sangat banyak membaca. Buku dah banyak dah kena buat research itu ini.

Rindu macam nak gila dengan aku punya blog. Eee rindunyewwwwwww.

Tapi,apa yang aku nak sentuh,bukan pasal rindu atau tak. Rindu tu memang semestinya. Megan Fox pun rindu kat aku. Ehem.

Aku cuma nak confess. Bukak semester ni,jujur,aku agak terseksa dengan "tempat aku". Nama tempat aku digantikan dengan "tempat aku" di atas sebab sebab censorship.



Fine. Macam bajet je kan. Terseksa konon. Sebab apa? Pencemaran mata. Memang,dulu aku memang sangat biasa dengan benda benda macam ni. Pencemaran mata sekeliling. Semalam pun lepak dengan Tengku Nizam dan Rien Rose kat Pelita. Siapa tahu Pelita KLCC tu macam mana? Selalu pun,penuh dengan manusia pelik pelik. Tapi itu pun,aku boleh je rilek. Mungkin pasal tak ramai orang malam semalam.

Aku rilek je. Aku normal je. Tapi,hari ni memang betul betul aku sedar.

Semua pencemaran mata kat "tempat aku" tu sangat mengganggu. Teruk. Sangat teruk. Sedangkan aku boleh lagi tenang di luar Shah Alam berbanding dari dalam. Mata mungkin melihat. Riak wajah aku mungkin masih comel.

Tapi hati berasa sangat benci.

Di "tempat aku" kali ni sudah jadi sangat berbeza dengan sem lepas. Sangat sangat berbeza. Seminggu,penuh dengan pencemaran mata.

Pakai seksi sana sini. Peluk peluk laki perempuan sana sini in public. Bertudung atau tidak bertudung,sama semata mata. Kenapa teruk sangat ni? Tempat belajar dah kira macam Pavillion pulak.

It is too much. Aku tak suka. Sumpah aku tak suka.

19 comments:

Saiazuan said...

bnyk sgt pengaruh dlm fesyen..huhu

aiEz said...

maksiat di mana2...makin menjadi2 dah sekarang...=,=

*kucing blkang tu?heh...;p

Nalisa Syahira said...

ish ish ,

zulayha aziz said...

maksiat mata....
dunia nak kiamat gamaknya.~

Kucing Serius. said...

Sangat teruk kot. Lagi teruk sekarang ni :|

Pengaruh fesyen pun ada,pengaruh macam macam pun ada. Kalau ye pun,at least,get a room lah. Why public. Orang taknak tengok. Saja nak bagi orang lain tanggung jugak :|

Syazwan Che Deraman said...

minta bala semua tu.
bila bala dah dturunkan.
baru ada rasa nak berubah,
hmmm..manusia manusia.
naseb baik kau kucing.
heheh

rozeeta rashid said...

betul tu. yang pakai tudung pun sama saja. *saya tak termasuk* dah takda rasa malu langsung.

Noraien said...

dunia dah akhir zaman,cam niee la jadi nyeee !

A.I.N.S.Y.A.H said...

serius x leh nak terima kalau student buat bukan2 lam kampus.. rasa nak plempang pun ade..agak2 lah kan, lam kampus kot..

Aesya Zealous said...

mata aku pun sakit. grrr

Namee Roslan said...

uitm mmg freedom macam tu kan? kalau uia jangan harap. emm, nnti dah hujung sem lagi lah kau busy. dengan submission project lagi. aku faham, aku faham. haha, aku dah serik kot amik archi. tp takpe kucing, bakat menulis tu jangan stop ok!

asy faro said...

weh serious doe garfield. seminggu hidup kat u nie walaupun boleh buat pape je... tapi masa senang dibazirkan. kalau tak bijak kawal mmg boleh hancur! facebook ke blog ke mmg dah makan masa. rase nak stop la bukak bnda2 nie sume, tapi hatio tu nak je...

hzyr; said...

ya allah,the world has really come to its end.Moga2 kucing jaga nafsu,dan jgn duk main mata ya.nanti free dosa aja.

Muntos said...

kemaluan suda hilang..

cik najihah said...

opss..
nak kate kat upm x de lah show off sangat cmtu..again..
melayu kan

Sophie Al-Yahya said...

habislah kau dik kucing.. ni baru sem 2.. drafting beb!! buat betul2 tau sem 2. sebab sem 2 sangat penting!!

btw, kau jangan kisah sgt dengan perilaku orang.

btw lagi, aku dah tak menjual kot kat fac sem ni. macam busy kerja laa.. haaa, kau mesti rindu carbonara aku.kekeke..

Alip Apai said...

Wau, area mana tu?

Aku sempat dua minggu je dulu kat jati ambik law. Kemudian keluar. Sekarang kat puncak alam so far so good lagi. Tapi ni budak dah ramai masuk, business la, farmasi la, fsk la, hotel la. Takut jugak bakal jadi pot2 benda tu.

Mintak simpang.

mia kaftiya said...

wow.. aku dpt 'rasa' betapa kau tak suka dgn 'tempat kau' tu.

memang melampau!. huh.. *opps, over pulak*

C.M.Hasib CH said...

waa... keluar xajak aku.. T.T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...