.

Saturday, July 16, 2011

Jessica Alba atau Lisa Surihani?

Entry ini adalah di atas permintaan Namee Roslan dan Syazwan Che Deraman,lepas borak borak kitorang siang tadi.


Dulu aku pernah pergi ke Hong Kong dan China masa aku hujung Form 2. Masa tu,biasalah hormon agak membuak buak. Aku rajin cuci mata. Ehem. Masa tu aku tak sayang Malaysia sangat. Apa aku rasa macam Malaysia ni tak best sangat. Semua sekadar gitu gitu je.
Bagi aku,banyak segalalah yang tak cukup pasal Malaysia ni masa tu.

Makanan biasa biasa je,itu lah,ini lah.

Salah satu tu,awek Malaysia tak cun lah. Sekadar gitu gitu je.

Masa aku pergi kat Hong Kong tu pun,aku selalu terfikir yang kenapa orang Malaysia suka sangat lah amoi amoi import dari sana. Aku pergi bawak persepsi yang amoi sana sama macam aweks dan amoi kat Malaysia ni. Ehem. Aku pun start cuci matalah setibanya aku sampai kat Hong Kong Airport tu. Tapi aku baik. Aku cuma tengok pemandangan sekeliling je. Ehem.

Pijak je situ,aku tengok sekeliling. Aku tengok semua muka produk pelik pelik je lelaki perempuan.

Lalu aku teruskan je lah perjalanan. Semakin lama semakin pelik. Aku tengok TV,internet,kata Hong Kong ni tempat model lah,apa lah. Aku ingatkan produk semua cantik cantik lah. Sama jugak bila aku sampai ke Shenzhen,China. Kat sana lagi teruk. Tak cun langsung.

Tak sama macam perempuan KL ni. Dah lah kat China tu duduk sedepa pun bau mulut menusuk kalbu.

Itu baru satu hal.

Dekat Singapore,lagi lah. Muka boyan je ramai

Teringat lagi masa aku kat Sydney,Australia. Macam biasa,aku masa tu aku pegang jugak persepsi yang "Minah salleh ni cun!" macam orang Malaysia fikir selalunya. Tengok kat TV,ye lah,memang lah spesies minah saleh yang kita nampak tu cun. Tapi bila dah sampai,tengok,jalan jalan,



Semua sekadar indah TV dari rupa. And the same thing goes setiap kali nampak pelancong dalam negara ni. Dorang tak cantik pun dari orang Malaysia.

Okay honestly. Ramai yang tak sedar,tapi sebenar benarnya, Malaysia ni,dah listed sebagai antara negara yang paling banyak perempuan cantik di dunia. Land of the angels ek? Antara negara negara kat luar tu macam Venezuela,Canada,Turkey,Thailand,negara Malaysia pun masuk jugak top 20 tu,even tak banyak model Malaysia yang naik international. Depa pun kata,perempuan Melayu ni ramai yang sangat cantik kalau tengok jalan jalan kat public.

Sayangnya,aku dah hilang bukti yang kata pasal tu. Masa tu,aku ingat lagi aku baca masa aku Form berapa entah. Form 5 tak silap aku. Aku ingat lagi artikel tu. Tapi cuba korang pergi je jalan jalan Malaysia,memang terbukti ramai yang cantik.

Macam my Lisa SuriHoney muahx! <3

Tapi ini memang serius. Kucing Serius. Aku agak bersyukur selepas aku dah pergi tempat orang tu jauh jauh,memang aku admit,Malaysia tetap yang terbaik. Bukan nak cakap Melayu je,even,honestly,Chinese Amoi tu pun yang kat Malaysia ni pun,kalau nak compare dengan China,Amoi Malaysia ni tetap lagi ramai cantik dari dorang. Nak ditengokkan overall,perempuan Malaysia memang cantik.


This is my pride, Tanah Air gua.


Pernah jugak aku baca blog sorang Mat Saleh yang duduk kat Malaysia ni masa dulu. Dia pun kata dia suka duduk kat Malaysia ni pasal makanan superb best berbanding negara lain,dan ramai perempuan cun.

Sepanjang banyak banyak tempat dia pernah berhijrah,dia akui kat Malaysia ni memang sangat ramai perempuan cun. Dan dia tekankan,dia cakap SANGAT. Dalam Bahasa Penjajah of course.

Cuba cakap balik perkataan SANGAT tu dalam gaya Mat Saleh.

Dia jugak labelkan corak hidup Malaysia ni sama dengan corak hidup Itali. Pergi mana mana ada makanan,ada restoran. Pastu ramai awek cun. Hidup yang simple. Pastu driver bawak macam haram. Err. Bab driver tu no komen.


Ini bukanlah cik Namee Roslan tau!


Sejak benda ni semua expose kat aku, memang aku rasa tak perlu nak pergi merata rata jauh Arab ke,Turkey ke,Morocco, pasal nak cari menantu pilihan mak aku. Tak perlu aku nak pergi US semata mata nak meminang Jessica Alba. Lisa SuriHoneyCayangBucuk aku dah ada. Kalau dia nak kat Yusry jugak,aku tahu banyak lagi klon dia kat Malaysia ni. Ehem. Rozita Che Wan ada menanti aku. Ehem.

20 comments:

mr delirium said...

pape hal..kan...



lisa tu aku punye..langkah myat aku dlu..kurap!!hehhehe

Rafidah Farhana said...

Tersenym aku baca cerita ni. Hua hua hua.

Ko nak RCW gak kee ? -.-''

A'an said...

rozitachewan janda. pon boleh. :P

Syazwan Che Deraman said...

setuju bro..

aku setuju statement kau yang nie.

Semua sekadar indah TV dari rupa. And the same thing goes setiap kali nampak pelancong dalam negara ni. Dorang tak cantik pun dari orang Malaysia.

sangat setuju..aku sering ulang alik ke airport kota bharu nie..

nak tengok mat salleh cun?..
susah..ada tu ada..tapi amatlah susahh!!..

gadis melayu semuanya cun-cun!!..

siapa bilang gadis melayu tak menawan..tak menarik hati..tiada memikat..hehehe

Rozita Che Wan?..aku yang punya!!..
jngan curi la kawan!

Kucing Serius. said...

Ahhh. Lisa tu aku punya! Grrr delirium. Ahaha

Fidah. RCW hot apaaaaa. Hehe.

Aan. Hehehehehehehe

Kucing Serius. said...

Hahaha. Syazwan. Susah kan? Memang. Pergi je lah merata rata tempat,memang serius susah gila kot.

Itu baru pelancong. Kalau tengok sendiri kat tempat dorang,lagi tak menahan beb.

Terus rasa taknak pergi tempat lain langsung dah! Duk Malaysia je!

fairuz said...

nak pergi turkey! oh teringinnya!!


time kasih. saya bangga menjadi perempuan malaysia!!! :D

haikalblank said...

hahaha yang kita tengok tu dah nama artis, memang cun. macam KOREAdalam tv, semua jambu. kau datang Korea tengok, semua pesek macam park ji sung. HAHA

Mejuez said...

Mama aku weh kau nak kan tu..! Rozita Che Wan... T_T

Mejuez said...

Betul tu.....kita ni sebenarnya adalah manusia paling unik skali dalam dunia.. ada banyak artikel dulu aku penah baca..

kita melayu
- ada pelbagai adat resam
- kita berada di tengah tengah bumi
- Kita penah di jajah banyak kali
- Kita punya darah ada byk kacukan

kita lihat.. dalam darah kita ni ada pelbagai kacukan dari india+cina+arab+asian dan lain2..

jadi lah ciri-ciri melayu kita.. muka serba unik dengan ciri-ciri ketimuran..

ZIPPO MILLER said...

x yah cite g Luar Negara pun...aku lepak Johor jap x sabar-sabar nak balik lik... ha camtu la gambarannye kite ni...jauh macm mane kite pegi...tempat asal masih the best

Alia Natasha said...

kalau dekat malaysia nie .
negeri trg/kelantan bnyk orang pompuan yang comel + cantik ~

jadi kiranya saya cantik lah ~

fa-in said...

haha tak boleh bla..
rajin beno cuci mata :P

Fyqa said...

aku hado !

taknak ke. hik

ghab van hal said...

owh, lisa korang punye??abes aku ni yang lisa punye ape citer??

Fadzmie Mohamad said...

Cewek Malaysia tetap di hati. Haha.

Aq'ia said...

HAHAHAAH..tak mampu berkata

Namee Roslan said...

kucing!!! aku suka entry kau!! hahahaha, bangang punya kucing.

wey, sama juga aku.aku minat lelaki mat saleh. yg hidung mancung, mata ke dalam..bibir nipis...aku mmg adore gila laki mat saleh. aku mmg set dalam mind aku..aku nk kawen dgn mat saleh! hahahah..

but then, bila aku dgr pengalaman org yg dah kawen mat saleh. mereka ni hanya menggunakan wanita tempatan untuk duit. bukan dia sara kita. kita yg penat lelah cari duit untuk menyara them

so dr situ, aku dah x minat mereka. persepsi aku dah berubah.

aku mmg anti gila laki muka macam cina. bg aku tak hensem. hahahah.

nice entry kucing! nak share kt fb! :D

weyy...megan fox tu aku la. dia yg menyamar jd aku. wahahahahah.

lisa surihani lawa gilaa!! aku suka! dr rozita che wan lawa muka mcm mak2 orang..tp syazwan minat plak. hahaha

Kucing Serius. said...

Eee mat saleh. Tak sunat tak cebok AHAHAHA.

Tau lahh kau minah salleh! :DD

Syafiq Salim said...

tak taw nak komen ape...
tp sies kucing yg menganjing... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...