.

Monday, June 13, 2011

Hai. Saya Newbie. Panggil saya Bie.


Sahabat Blogger at Times Square


Kata kata pendek kat atas mengucapkan segalanya. Semalam,aku ada pergi gathering Sahabat Blogger kat Times Square. Dapat kenalan kenalan ramai ramai dimana semuanya blogger semata mata. Boleh bangga jugak cakap kalau kat semua orang "Hai,saya blogger" dengan depa. Sangat huru hara semalam,dan yang penting,sangat seronok.

Sebagai seorang newbie,ternyata kemaluan sangat menonjol tinggi apabila mereka semua ramai old timers yang follower dorang ribuan dan ratusan semata mata. Aku tak boleh buat apa. Tengok aku punya blog pun,cikai je. Huu. Dah lah Kucingan Studio. Huu. Budak baru pulak tu. Huu. Follower pun seciput. Huu. Sedih tau. Huu. Okay cukup nanti kena pelempang.

Kira satu pengalaman yang sangat baru,bila aku nak cebur dalam dunia mereka yang Maha Kreatif ni sebagai blogger baru. Seronok gila. Tiada istilah newbie masa kat sana. Dorang sangat friendly,mesra. Lain dari yang lain. Baru jumpa pun macam dah kenal lama. Itu yang seronok. Lagi lagilah aku ni muka yang baru. First time join gathering,first time bergelumang dengan bloggers dalam realiti. Banyak ilmu yang aku dapat. Itu yang paling aku suka. Plus,friends pun ramai. Balik tengok friends pun dah bertambah,follower pun bertambah. Bangga sedikit lah.

Cuma diri sendiri ini merendah diri apabila digelar muka baru yang kecoh. Bangga sikit. Semalam aku menang award, Blogger Paling Kecoh. Sungguh,aku tak tahu award macam tu ada,dan aku tak tahu siapa yang menilai aku kata aku kecoh. Ish ish. Kemaluan tau. Nak kata kecoh,tak ada pun. Ehem. Mungkin aku yang paling suka kacau manusia dan insan dan bloggers serta orang awam kat sana dari awal sampai sehingga ketibaan blogger old timer. Ehem. Menyebabkan aku termenang. Ahaha. Rezeki. Syukur.


Saya Menang Jam Kuning! Gila Bangga!


Tapi malu tau. Serius segan. Dah la pemalu,sweet,kiut,budak baru pulak tu. Tetiba menang award. Terus rasa macam terdengar bunyi cengkerik masa menang tu. Admins semua je yang sorak dan mereka yang rapat semalam,iaitu bloggers yang join aku sekali buat huru hara. Okay bukan join sekali,tapi banyak kali :P

Okay nak tukar Bahasa Penjajah sekejap. Bahasa Penjajah selalu diguna bila tengah terharu,touching atau apa apa perasaan menimpa.

So with that,I would like to give a special Thank You,to all those who organized,those who joined the event,to everyone. Thank You. And I would like to Congratulate the Admins and Organizers,who managed to organize such a great event that no one would be forgetting this one. Great Job Guys!

Ini dia mereka yang happening semalam.


Dengan Prince Nizam dan aweknya Puteri Berangan. Bonzer ni.



Aku masa ni ada plan jahat hehehehe. Tapi aku tak ingat buat apa. Dengan Datin Tyka dan Aina Aimi.


Yang ni aku tak kenal. Siapa entah. Ahahaha.
Nama dia Kunci Locker kepunyaan Maira Queen. Suka kacau mamat ni. Dia organizer.


Aku memang suka mencapap. Ahahaha.


Ini dia pun organizer,Maira Queen. Gambar candid dia ngehehe.


AKU BERDIRI SEBELAH RETIS (artis). Mawarkuwada



Ini dia geng yang datang awal. Dorang ni yang paling happening. Aku snap gambar ni.


Ni semua gambar masa awal pagi. Banyak lagi gambar afterwards semua,tapi kameraman kitorang tak upload lagi gambaq. Tunggu dia dulu.

Such a great moment with you guys. Korang lah paling sporting. Kalau nak pergi blog depa,klik kat nama ni.

Event Organizers: Kunci Locker,Aina Aimi,Shey Pull,Maira.

Dorang kat atas ni memang dah satu kepala dengan aku dah. Duduk dengan dorang asyik gelak je tak henti. Haha. Ramai lagi yang best best dan friendly. Macam Prince Nizam,awek beliau Puteri Berangan,Mawarku Wada,Ai Sis,Datin Tyka,Cik Tini,Kameraman dua orang Uzair dan Syafiq Naim. Banyak lagi lah! Pendek cerita,semua best best.

Sekian,nanti bebila aku update lagi dengan gambar dari kameraman :D

12 comments:

syaimz said...

dah banyak entry dah pasal gath kitorang tu @_@

tahniah dengan jam tu.boleh cutting 50-50 dengan aku kan? haha

Tuan Putri said...

yea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nama saya ada! hahaahha tq2 mamat camera!

Kucing Serius. said...

Aku cuba dulu cutting ni. Kalau dah cutting tapi berfungsi aku bagi. Ahahaha

Tengku Nizam said...

tengku nizam la, bukan prince nizam, haha

tyka said...

nnt aku backlink .. sbb ko menang jam.. aku backlink sape menang jam. uhuuhu

Kucing Serius. said...

Nak cakap jugak Prince Nizam. Ahahaha

Kucing Serius. said...

Orait. Tenkiu Datin :D

I do I need Iman said...

hahak. hish jgn nipooo la pkcik. tipulaa mawar retis. ish3

kunci locker said...

giler kejam ! asl amek gmbr aku yg tu..malu aku..hahah...wey..sjk bila aku jd milik maira queen lak ni ! mati aku kne pijak kang...hahaha

A M E ! said...

hey , ame singgah sini . ohh btw , ame pun dah update Part ! bout our gath . jemput laa singgah ya later ;)

Ai-Sis said...

ahahahahaha.ayat nak skema je.geget kang.hahahahahaha

nama aku ade kat atas.waahh.syook.hahaha :p

tyka said...

http://sitiatikah.com/2011/06/14/gathering-sahabat-blogger/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...